Basketbalový Inter začína ligu po prestavbe

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Po nedávnom neúspechu slovenských basketbalistiek na európskom šampionáte vo Francúzsku (8. miesto bolo ďaleko za očakávaním) sa v predposledný septembrový víkend rozohrala úvodným kolom najvyššia domáca súťaž mužov pod deravými košmi.

O majstrovský titul bude v slovenskom mužskom basketbale prvýkrát bojovať len desať tímov (vlani hralo najvyššiu súťaž tucet mužstiev). Majstrovský titul bude rovnako ako štyri predchádzajúce ročníky obhajovať BK Slovakofarma Pezinok, bratislavský Inter (okrem trénera Ľuba Urbana odišlo z kádra až osem hráčov) bude mať isto ambície skončiť vyššie ako na vlaňajšom štvrtom mieste.

Nového slovenského šampióna spoznáme najneskôr 25. mája budúceho roku a budú o neho bojovať prvé štyri tými po 36. kole (umiestnenie ostatných tímov bude dané záverečným kolom, posledné mužstvo z I. ligy vypadne).

Kým slovenské ženy neuspokojili na nedávnych ME, muži sa usadili v suteréne európskych národných tímov. Po neúspechu reprezentácie v predkvalifikácii na basketbalové ME 2003 (už hlbšie v Európe klesnúť asi ani nemôžeme) by zúženie ligy mohlo byť progresívne. Avšak v úvodnom kole sa v súboji Pezinka so Žilinou zrodil výsledok 135:58. Majster tak začal majstrovsky, ale na druhej strane, žeby ani zúžená basketbalová liga nepriniesla očakávanú kvalitu?

Páčil sa vám článok?