Bratislava sa opäť nedočkala Ligy majstrov, útechou budú dve mužstvá v Pohári UEFA

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Aj keď po žrebe 3. predkola futbalovej Ligy majstrov to pre Inter vyzeralo veľmi nádejne, realita sa ukázala veľmi krutou. Nórsky Rosenborg Trondheim, medzi odborníkmi síce považovaný za kvalitné európske mužstvo, celkove však stále mužstvo nepatriace medzi širšiu elitu na starom kontinente, bolo jednoznačne nad sily nášho majstra. Sen o postupe do základnej skupiny sa začal rozplývať už na Pasienkoch, nepríjemná bodka však prišla až na severe Európy…

Interistický koniec v najprestížnejšej futbalovej pohárovej súťaži znamenal, že všetky štyri slovenské mužstvá sa od septembra zoradili v Pohári UEFA. Traja z nich (Slovan, Ružomberok a Púchov) sa tam dostali z predkola, Inter z už spomínanej Ligy majstrov. Ak sa po predchádzajúcom žrebe hovorilo ako nemastnom-neslanom, najnovší súperi túto skutočnosť ešte zdupľovali. Púchov dostal vari najmenej zaujímavé nemecké mužstvo - Freiburg, Ružomberok zrejme najmenej atraktívneho francúzskeho zástupcu - Troyes a vari najhoršie obišiel Inter, ktorému žreb prisúdil bulharský Litex Loveč. Na rozdiel od fanúšikov a časti realizačného tímu si však prezident František Šulka pochvaľoval: „Loveč je mužstvo, cez ktoré sa dá prejsť. So žrebom som spokojný, máme na to, aby sme sa pobili o postup do 2. kola.“ Litex je podobne ako Inter dvojnásobným bulharským majstrom. „Čaká nás prijateľný súper, pôjde o stretnutie rovného s rovným, rozhodne momentálna forma,“ pridal svoj postreh generálny manažér z Pasienkov Jozef Barmoš.

Zrejme najatraktívnejší tím príde na Tehelné pole a je zaujímavé, že príde z najbližšia. Český Liberec šokoval v úvode Gambrinus ligy víťazstvom na Sparte a obidva duely so Slovanom budú dobrou konfrontáciou, kam dokráčal slovenský a kam český futbal. Generálny riaditeľ Slovana Roman Dubeň si však skôr prial iné mužstvo zo západnej Európy: „Najlepšie z Nemecka, ale pokúsime sa prejsť aj cez Liberec.“ Zhodou okolností, Liberec má v názve Slovan a jeho dres oblieka trojica Slovákov - Hodúr, Valachovič, Kožuch. Pre obe pohárové stretnutia však bude k dispozícii zrejme len Hodúr, lebo Valachovič sa doliečuje a Kožuch hráva za béčko. Najväčšími hviezdami Čechov sú Koloušek, ktorý pokoril Spartu a obranca Johana, čerstvý český reprezentant.

Inter i Slovan hrajú svoje zápasy 14. a 28. septembra, žlto-čierni začínajú doma, belasí vonku.

Páčil sa vám článok?