Po 11 rokoch sa v Bratislave odohralo futbalové derby a Slovan v ňom zdolal Petržalku 5:1

14.4.2021

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava

Páčil sa vám článok?

Futbalisti obhajcu trofeje ŠK Slovan Bratislava postúpili do semifinále Slovenského pohára. V stredajšom domácom stretnutí štvrťfinále Slovnaft Cupu zdolali v mestskom derby FC Petržalka 5:1. Medzi elitné kvarteto sa prebojovali aj MŠK Žilina a dvaja druholigisti MFK Dukla Banská Bystrica s FC Košice. Dva kluby z Bratislavy proti sebe naposledy nastúpili ešte v roku 2010.

Zápas štvrťfinále Slovenského pohára sa hral na Tehelnom poli bez divákov, čo bola určite škoda, pretože derby Slovana s Petržalkou bolo v minulosti veľkým lákadlom pre futbalových fanúšikov z nášho hlavného mesta. Našťastie mohli dnešné stretnutie sledovať aspoň prostredníctvom priameho prenosu v RTVS. Išlo o konfrontáciu úradujúceho majstra SR a vedúceho klubu Fortuna ligy - ŠK Slovan Bratislava s momentálne šiestym tímom druhej slovenskej ligy - FC Petržalka, ktorá v predchádzajúcom kole vyradila prvoligové Pohronie po výsledku 2:1. Prvú šancu favorita ešte čiernobieli hostia prežili, keď brankár Sokol vyboxoval tvrdú strelu Nona. Domáci v belasom sa však vedenia ujali rýchlo, v 13. minúte sa po štandardnej situácii dostala loptu k Abenovi a ten halfvolejom otvoril skóre. Onedlho vyšiel Slovanu signál z priameho kopu, Nono našiel na ľavej strane Rataa, po jeho hlavičkovom priťuknutí skóroval hlavou De Marco - 2:0. Potom sa ozvali Petržalčania a takisto to bolo po priamom kope, v neprehľadnej situácii v šestnástke sa lopta niekoľkokrát poodrážala a skončila tesne mimo bránky. Na opačnom konci si De Marco nabehol na roh Nona a Sokol vytesnil jeho hlavičku na žrď. Hosťujúci brankár neskôr ponúkol šancu súperovi nepresnou rozohrávkou, ktorú napravil zákrokom po strele Nona. V 40. minúte už inkasoval tretíkrát, Bajrič sklepol center Strelcovi a ten pohodlne zakončil do odkrytej siete.   

Slovan mal jasný náskok a len minútu po zmene strán ho ešte zveľadil. Hneď v úvodnej akcii druhého polčasu Ratao našiel Daniela, ktorý zblízka upravil na 4:0. "Belasí" aj za tohto stavu pokračovali vo festivale šancí, krížnu strelu Rataa zastavila až žrď a vzápätí Daniel nezužitkoval ponuku od De Marca, keď z niekoľkých metrov nenamieril do prázdnej bránky. Petržalka sa sympaticky snažila aspoň o čestný zásah, Ružinského prinútil k zákroku Horvát. Namiesto toho prišiel piaty gól Slovana, v 67. minúte ho po takmer exhibičnej akcii Strelca s Ožboltom vsietil Holman. Ružinský si poradil s technickým pokusom Gašparoviča a Hurný z dobrej pozície netrafil bránku, no Petržalka sa predsa len dočkala gólu. V 79. minúte Castellano prihral na hranicu päťky a De Marco si zrazil loptu do vlastnej siete - 5:1.

Štvrťfinále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu:
ŠK Slovan Bratislava - FC Petržalka 5:1 (3:0)
Góly: 13. Abena, 19. De Marco, 40. Strelec, 46. Daniel, 67. Holman - 79. De Marco (vlastný)

Slovan: Ružinský – Pauschek (46. Medveděv), Abena, Bajrič, Vernon – Nono (46. de Kamps), Rabiu (72. Henty) – Daniel, Strelec (61. Holman), Ratao (79. Moha) – Ožbolt
Petržalka: Sokol – Krisztín (56. Dopater), Petryk, Farkaš, Kozlovský – Mihálek (56. Horvát), Obročník, Kudlička (56. Vondryska), Sliacky (46. Castellano) – Gašparovič, Hurný (82. Filipiak)
Vyjadrenia trénerov si môžete pozrieť a vypočuť tu:
(TASR, ars)

Páčil sa vám článok?