V Rači si ľudia chodia zakorčuľovať či zahrať hokej do areálu letného kúpaliska - v bazéne je to však zakázané!

15.2.2021

Zdroj: FB Priatelia Rače

Páčil sa vám článok?

Na sociálnej sieti,konkrétne v skupine Priatelia Rače sa cez víkend objavili fotografie ľudí, ktorí si boli aj s deťmi zakorčuľovať v areáli letného kúpaliska Zbojnička v Knižkovej doline. Využívajú na to veľký plavecký bazén, v ktorom zamrzla voda. Niektoré partie si sem chodia dokonca zahrať hokej. Mnohí si asi neuvedomujú, aké škody môžu pri tom spôsobiť...

V plaveckom bazéne na račianskom kúpalisku zamrzla voda a vytvorila tak relatívne rovnú ľadovú plochu, pričom bočné strany bazéna môžu pre amatérskych hokejistov zároveň dobre poslúžiť ako mantinely. A nakoľko v Rači nie je veľa možností, kde si rodičia s deťmi môžu ísť zakorčuľovať, tak sa niektorí počas uplynulých dní vybrali aj do areálu Letného kúpaliska Zbojnička. Keď však niekto do diskusie napísal, že tým môžu spôsobiť značné poškodenie samotného bazénu, ktorého oprava bude stáť nemálo peňazí a zároveň navrhol, že by sa mala následná škoda vymáhať od ľudí, ktorí ju spôsobili a našťastie boli zároveň zdokumentovaní na zverejnených fotografiách, tak všetky spomínané snímky ako potenciálne dôkazy z FB skupiny Priatelia Rače, záhadne rýchlo zmizli. Zasahovať proti narušiteľom počas zimy uzatvoreného areálu už museli aj policajti... 

Informovali sme sa u kompetentných pracovníkov prevádzkovateľa bratislavských kúpalísk - mestskej organizácie Správa rekreačných a telovýchovných zariadení (STaRZ), aká bezprostredná škoda hrozí, ak sa niekto rozhodne bazén využívať na zimné športy a korčuľovať v ňom či hrať hokej a dozvedeli sme sa, že stačí malý zárez noža korčule alebo náraz puku do opláštenia bazénu, ktorý na ňom spôsobí prasklinu, čím sa naruší celistvosť bazénového koryta. Na kúpalisku sú dva - veľký plavecký a detský... Výška škoda záleží na ploche, ktorú treba opraviť či vymeniť.

Zdroj: FB Kúpalisko Zbojnička

​V októbri minulého roka bol veľký plavecký bazén vypustený približne do polovice...

Bratislavské noviny sa skontaktovali aj so zástupcami Miestneho úradu v Rači, teda konkrétne s vicestarostkou Lenkou Antalovou - Plavuchovou, ktorá už o probléme vďaka sociálnej sieti vedela. Potvrdila nám, že do areálu letného kúpaliska bola počas víkendu privolaná polícia, ktorá odtiaľ všetky osoby vykázala. Rovnako bola vykonaná obhliadka bazénu technikmi STaRZ-u, ktorí mestskú časť upozornili, že v prípade zásadného poškodenia bazéna môže byť ohrozená letná prevádzka Zbojničky.

Zdroj: FB Priatelia Rače

Zo zamrznutej vody vznikla perfektná ľadová plocha, ktorá sem napriek zákazu prilákala už viacero Račanov...

"Rozumiem dopytu po ľadovej ploche na korčuľovanie, pretože v Rači takéto športovisko chýba, ale zároveň obyvateľov mestskej časti upozorňujeme, že bazén kúpaliska je najmenej vhodná plocha. Pri pohybe korčuľami po bazénovej fólii môže dôjsť k poškodeniu bazénov. Zároveň nás STaRZ informoval, že na bránach boli osadené tabule so zákazom vstupu do areálu LK a aj my by sme chceli verejnosť požiadať, aby tento zákaz rešpektovala a za žiadnych okolností do areálu nevstupovala," dodala vicestarostka Rače. 

(ars) 

 

Páčil sa vám článok?