Kúpaliská sa pripravujú na letnú sezónu

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Kúpalisko Delfín v Ružovej doline bude po viacročnej rekonštrukcii znova prístupné verejnosti. Rekonštrukcia kúpaliska už finišuje, pričom by malo byť skolaudované koncom mája.

Pre návštevníkov Delfína je pripravený jeden detský a dva bazény pre plavcov. Bazény majú novú výstelku z fólie, vymenené sú aj staré rozvody vody a naplánovaná je aj úprava okolitého terénu. V budúcnosti by tu mal byť dobudovaný tobogan. Kúpalisko bolo vybudované v 50. rokoch ako súčasť výstavby tamojšieho sídliska. Odvtedy nebolo v takomto rozsahu prestavané. Rekonštrukcia bola nevyhnutná najmä vzhľadom na problémy so starými zariadeniami, presakovaním vody z bazénov a ohrozenie spodných vôd pod lokalitou kúpaliska. Pre verejnosť otvoria 1. júla.

Ako potvrdili predstavitelia petržalskej samosprávy, Veľký Draždiak je pripravený na nadchádzajúcu letnú sezónu. Náklady na údržbu predstavujú podľa približne 50 tisíc korún ročne. Už niekoľko rokov tu zabezpečuje mestská časť Petržalka aj plavčícku službu, na ktorú z rozpočtu vynakladá zhruba 300 tisíc korún za sezónu. Napriek tomu bude kúpanie v Draždiaku aj tento rok bez poplatkov.

Táto vodná plocha slúži je známa ako oddychové miesto a kúpalisko pre obyvateľov Petržalky. Podľa bratislavského Štátneho zdravotného ústavu bolo vlani kúpanie v Draždiaku z hygienického hľadiska úplne bezpečné, prvý rozbor vody v tejto sezóne bol naplánovaný na stredu 16. mája. Stav vody sa bude počas leta kontrolovať pravidelne každé dva týždne. O správu a čistenie vodnej plochy a brehov sa stará mestská časť Petržalka.

(brn)

Páčil sa vám článok?