Pre deti: IUVENTA pripravila videoseriál pre tých, ktorí si chcú rozhýbať telo

30.1.2021
0

Zdroj: Youtube - HOME CHALLENGE s Mišom a Lenkou

Páčil sa vám článok?

IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže priniesol desaťdielny videoseriál pre žiakov, študentov, ale aj rodičov, ktorí si chcú rozhýbať telo po čase strávenom za počítačom. Nesie názov Sharuj, lajkuj, cvič: Home challenge. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.

"Prvotným impulzom pre natočenie tohto typu videí bola myšlienka podporiť aktívny pohyb detí a mladých ľudí v domácom prostredí a poskytnúť im kreatívnu a hravú alternatívu k tráveniu voľného času za počítačom. Výber cvičiteľov bol vopred jasný," povedal Peter Lenčo, generálny riaditeľ IUVENTY – Slovenského inštitútu mládeže.

Cieľom cvičebného videoseriálu je prostredníctvom krátkych videí ukázať, ako efektívne precvičiť celé telo. Každé video sa venuje určitej časti tela a jeho pridanou hodnotou je nielen vysvetlenie daných cvikov, ale aj následná inštruktáž profesionálnymi trénermi.

Súčasťou videí je aj rozcvička, ktorá pripraví celé telo na aktivitu. "Na základe pozitívnych spätných väzieb vieme, že videá sú pozerané, zdieľané a vďaka nim cvičia aj deti a mladí ľudia, pre ktorých telesná výchova nebola vždy zaujímavý predmet," dodal generálny riaditeľ.

Videá sú vhodné pre každého žiaka základnej školy či študenta strednej školy, ktorý trávi za počítačom podstatnú časť dňa, ale aj pre rodičov.

Home challenge nájdete tu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie