Hokejový Slovan vyhral v extralige nad Liptovským Mikulášom a je v tabuľke druhý...

20.12.2020

Zdroj: HC Slovan

Páčil sa vám článok?

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v nedeľňajšej dohrávke 7. kola Tipos extraligy Liptovský Mikuláš 5:3 a posunuli sa na druhé miesto v priebežnej tabuľke.

Favoritom stretnutia bol Slovan, ale ako prví ohrozili bránku súpera hostia. Portokalis bol v dobrej pozícii, ale Makarov jeho strelu kryl. Na druhej strane sa vyznamenal Kaarlehto v 4. minúte, keď zlikvidoval samostatný nájazd Urbánka. Slovan bol potom lepší najmä korčuliarsky, prevahu mal aj v počte striel. V 9. minúte mal dobrú šancu Zigo, ale ujala sa až strela Kytnára o dve minúty neskôr. Dve minúty pred koncom 1. tretiny využil McShane chybu Bačika a poslal puk bez prípravy do siete, ale o 83 sekúnd neskôr vrátil Slovanu vedenie Urbánek.    

Prevaha domácich pokračovala aj v druhej dvadsaťminútovke, Slovan išiel do dvojgólového vedenia po delovke O'Donnella v presilovke. V polovici zápasu viedli "belasí" na strely už 33:6, v ďalšej dobrej príležitosti sa ocitol Zigo. V závere druhého dejstva si však obrana Slovana nedala pozor na Tullia, ktorý v rozmedzí 36 sekúnd strelil dva góly a vyrovnal na 3:3.

Do tretej tretiny nastúpil na brankárskom poste Slovana Parks, ktorý vystriedal Makarova. Jeho spoluhráči išli do vedenia opäť v 43. minúte, keď sa presadil Beňo. Domáci po tomto góle už žiadne komplikácie nepripustili a pohodlne si ustrážili zvyšok duelu. Od vyššej prehry zachránil Liptákov brankár Kaarlehto, ktorý však inkasoval ešte raz z hokejky Rapáča.

HC Slovan Bratislava - MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:3 (2:1, 1:2, 2:0)
Góly: 11. Kytnár (Gašpar, O'Donnell), 20. Urbánek, 23. O'Donnell (Štajnoch, Buček), 43. Beňo (Petráš, Valach), 56. Rapáč (Petráš) - 18. McShane (Tullio), 37. Tullio (McShane, Portokalis), 37. Tullio (Mezovský). Rozhodovali: Valach, Orolin - Ordzovenský, Kacej, vylúčení: 1:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Slovan Bratislava: Makarov (41. Parks) - Sersen, Ališauskas, Maier, Štajnoch, Bačik, Valach, Beňo - Zigo, Kytnár, Šišovský - Gašpar, Urbánek, O'Donnell - Buček, Bortňák, Rapáč - Kundrík, Petráš, Studenič
MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kaarlehto - Robertson, Pavúk, Valtola, Petran, Mezovský, Jesus, Rusina, Bača - Štrauch, Oško, Huna - Hamráček, Lištiak, Michalík - Tullio, McShane, Portokalis - Haluška, Uhrík, Surový

Hlasy trénerov:

Rudolf Jendek, asistent trénera Slovana: "My sme spokojní s prvou tretinou, v druhej sme nepochopiteľne poľavili. V tretej sme to zvládli, za čo sme vďační. Hostí podržal brankár. Mužstvu ďakujeme, že to zvládlo."

Milan Jančuška, tréner Liptovského Mikuláša: "Nie som spokojný s našim výkonom. Len jeden útok hral dobre a ešte aj brankár. To je veľmi málo na to, aby sme na Slovane uspeli. Chceli sme Slovan potrápiť, ale bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Slovan vyhral zaslúžene."

(TASR)

Páčil sa vám článok?