Začína sa jarná časť Mars superligy, Inter s Némethom, Slovan so Slovákom!

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Kdeže sú časy, keď sa futbalový fanúšik mohol počas dlhej zimnej prestávky zblázniť. Futbal sa nehral od polovice novembra do začiatku marca a tak nečudo, že priaznivci guľatého čuda čakali na prvé jarné zápasy, ako na božie zmilovanie.

Dnes sa jeseň končí v polovici decembra a koncom februára videl futbalový fanúšik už dve kolá Ligy majstrov, či Pohára UEFA... Domáce súťaže sú však domáce súťaže, tá naša sa začína tento víkend!

INTER: Úradujúci majster ladil formu na sústredení vo francúzskom Saint Maxime, kde odohral aj niekoľko prípravných zápasov. Žlto-čierny káder sa v zime veľmi nezmenil, z domácich zdrojov pribudli len Prievidžan Petráš a Prešovčan Drobňák, zo zahraničia Ukrajinec Derpapa. Fanúšikov však zrejme najviac potešila informácia týkajúca sa Szilárda Németha. Podľa nich Szilárd zostane aj v jarnej časti na Pasienkoch a o jeho prípadnom novom zamestnávateľovi sa rozhodne najskôr po sezóne. ,,S každým záujemcom hovoríme len v súvislostí s letom,“ priznal pre denník Šport prezident František Šulka. Inter pred rokom získal pohár aj titul, súčasné ciele nie sú o nič menšie...

SLOVAN: Na Tehelnom poli býva vždy rušnejšie ako u susedov a ani táto prestávka nebola výnimkou. Počas celej zimy sa hovorilo o rôznych príchodoch, odchodoch a pár dní pred prvým zápasom nebolo jasné, kto si v ňom vlastne oblečie belasý dres. Určite to nebude Milan Timko, ktorý odišiel do Turecka, určite nie Tibor Jančula, ktorý mal namierené na skúšku do amerického Kansasu, Šlahora si na tento týždeň vybralo Torpedo Moskva. Istými posilami boli len Čech Nečas a navrátilec Slovák, s Bednárovým príchodom sa však stále nezmierili Prešovčania, bombou mal byť príchod Tittela, ale posledný víkend naznačil, že najskôr treba rokovať o jeho prestupe z Omonie Nikózia... Jarný cieľ je jasný - ponaháňať Inter.

PETRŽALKA: Tréner Dušan Galis si na svoje ovečky zvykal už v posledných jesenných kolách, takže počas zimy si ,,košiar“ len doplnil a mohlo sa začať s prípravou na jar, ktorá bude pre Artmediu špecifická. Formálne sa síce Petržalčania musia vyrovnať s bojom o záchranu, no pri pohľade na káder a na to, že ide o jeden z mála klubov, ktorý nesmrdí korunou, sa od galisovcov čaká oveľa, oveľa viac...

V úvodnom jarnom kole v sobotu 24. februára interisti cestujú do Púchova (14. h), Slovan hostí nevyspytateľný Ružomberok (15. h) a v nedeľu 25. februára Petržalka privíta 1. FC Košice (10.30 h).

(mm)

Páčil sa vám článok?