O niekoľko dní Bratislava ožije korčuľovaním

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Čas, ktorý zostáva do začiatku bratislavských majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní, sa odratáva už len na dni a hodiny. V nedeľu 21. januára sa začína zrejme najdôležitejšie podujatie na domácej scéne prvého roku nového milénia a naše hlavné mesto sa naň pripravuje s veľkou vážnosťou, o čom napríklad svedčia aj plagáty povyvesované s trojtýždňovým predstihom.

O nominácií tých, ktorým budeme na vynovenom štadióne Ondreja Nepelu najtuhšie držať palce, sa rozhodovalo na decembrovom domácom šampionáte v Ružomberku. V Liptove sa darilo najväčším favoritom a v menovke na majstrovstvá Európy tak neprišlo k dramatickým prekvapeniam.

Pre Babiakovú-Paúrovú budú majstrovstvá Európy štvrté v jej kariére, skúseností z takéhoto podujatia už majú aj súrodenci Beständigovci, medzi mužmi sa rozhodovalo medzi Kažimírom a Sviatkom, viac umenia ukázal Košičan a najmenej vzruchu bolo v kategórií športových dvojíc, kde Ďurkovská s Mesárošom doslova a do písmená nemali konkurentov...

V Bratislave však nepôjde len o čo najlepšie umiestnenie na starom kontinente, ale podľa najnovšieho rozhodnutia, ktoré sa medzi krasokorčuliarskou verejnosťou prijalo s rozpakmi, sa v prípade slovenských reprezentantov rozhodne aj o tom, kto pocestuje na neskoršie majstrovstvá sveta (vlani sa MS a ME podelili medzi prvého a druhého...). Motivácia by teda chýbať nemala veríme, že v nedeľu 28. januára budeme môcť povedať, že šampionát vyšiel organizačne aj športovo!

nominácia SLOVENSKA

  • žena: Zuzana Babiaková-Paúrová
  • muž: Róbert Kažimír
  • športová dvojica: Oľga a Jozef Beständigovci
  • tanečný pár: Zuzana Ďurkovská-Marián Mesároš
Páčil sa vám článok?