Tromi najlepšími športovcami Slovenska storočia sa stali traja Bratislavčania!

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Po minuloročnom víťazstve karatistky Lucie Šoltésovej bolo viac ako isté, že tohtoročný víťaz ankety O najúspešnejšieho športovca a kolektív Bratislavy za rok 2000 sa musí hľadať medzi úspešnými olympionikmi. Predpoklady sa do bodky splnili.

Na najvyšší stupeň vystúpili bratia Hochschornerovci, za nimi skončil Juraj Minčík, tretiu priečku obsadil Dominik Hrbatý, tesne za ,,medailou“ sa umiestnila Iveta Chrťanová a pre Luciu Šoltésovú zostala piata priečka.

Organizátori ankety sa s najlepšími športovcami stretli v predvečer vyhlásenia najlepších športovcov Slovenska za minulý rok a najlepšieho športovca Slovenska za uplynulé storočie. Ako priznal zhovorčivejší z dvojice víťazných bratov Pavol - ocenenie ho teší, pretože vyhrať doma, to sa ráta. ,,Sme radi, že v Bratislave máme túto anketu. Víťazstvo za tento rok teší, byť najlepší za celé desaťročie to ešte pridupľovalo.“

Zo štvorice zlatého družstva kanoistov ŠKP prišli na vyhlasovanie len dvaja - Juraj Tarr a Richard Riszdorfer. ,,Štvrté miesto z olympiády i striebro z európskeho šampionátu sú príjemné, ale nechceme zostať len pri nich. Aj preto v najbližších dňoch začíname s prípravou na novú sezónu,“ pripomenul druhý z nich. Pre plavkyňu Margitu Prokeinovú sa tento rok skonči nielen dvoma striebornými medailami, ale aj víťazstvom v kategórií telesne postihnutých športovcov. ,,Verím, že o štyri roky to bude ešte lepšie,“ prezradila svoje želanie sympatická Margita.

Bratislava oslavovala svojich víťazov nielen vo vlastnej ankete, ale želiezka v ohni mala aj vo vyhlasovaniach najlepších športovcov Slovenska za minulý rok a za celé storočie. Ani v nich sa hlavné mesto nestratilo. Medzi najlepšími jednotlivcami minulého roku obsadili bratia Hochschornerovci druhú priečku za víťaznou Martinou Moravcovou, Minčík bol štvrtý, Hrbatý siedmy, medzi družstvami obsadili prvé miesto hokejisti Slovenska vedení Bratislavčanom Jánom Filcom a s viacerými oporami obliekajúci belasý dres Slovana, rovnako to platí aj o futbalistoch Slovenska do 21 rokov, kde boli oporami Németh, Babnič, Čišovský, Czinege, Meszároš, Sedlák. Navyše, postup na olympiádu si zverenci Dušana Radolského vybojovali práve na štadiónoch Interu a Slovana.

Vari najväčším bratislavským triumfom sa uzavrel Slovenský športovec storočia. Zvíťazil krasokorčuliar Ondrej Nepela, druhé miesto obsadil cyklista Anton Tkáč, tretia priečka patrí hokejovému brankárovi Vladimírovi Dzurillovi a až štvrtá skončila prvá ,,Mimobratislavčanka“ Martina Moravcová.

Najlepší športovci Bratislavy 2000

  • 1. Bratia Hoschochornerovci (Slávia UK, vodný slalom)
  • 2. Juraj Minčík (Slávia UK, vodný slalom)
  • 3. Dominik Hrbatý (Slovan, tenis)
  • 4. Iveta Chrťanová (B+Zorafit, fitness)
  • 5. Lucia Šoltésová (Ekonóm, karate)

Najlepší junior Bratislavy 2000

  • 1. Lucia Klocová (Slávia UK, atletika)
  • 2. Kamil Čapkovič (Inter, tenis)
  • 3. Jana Dukátová (Slávia UK, vodný slalom) a Ján Markoš (Slovan, šach).

Najlepší kolektív Bratislavy 2000

  • 1. Rýchlostní kanoisti ŠKP Bratislava

Najúspešnejší telesne postihnutý športovec Bratislavy 2000

  • 1. Margita Prokeinová (plávanie)
  • 2. Richard Csejtey (stolný tenis)
  • 3. Jozef Mihalco (volejbal)

Športovec desaťročia v Bratislave

  • 1. Bratia Hoschornerovci
Páčil sa vám článok?