Futbal: Slovan zdolal Zlaté Moravce a vrátil sa do čela ligy

22.11.2020
0

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa po nedeľňajšom víťazstve 2:1 nad ViOnom Zlaté Moravce vrátili na prvé miesto tabuľky Fortuna ligy o skóre pred FC DAC 1904 Dunajská Streda. O výhre úradujúceho majstra v súboji 14. kola najvyššej domácej súťaže rozhodol po zmene strán striedajúci útočník David Strelec.

Slovan sa od úvodných minút zahryzol do súpera, ktorého potreboval zdolať, aby sa vrátil na prvé miesto ligovej tabuľky. Naštartovať ho mal presný zásah De Marca v 17. minúte, ktorý sa presadil hlavičkou po rohovom kope Nona. ViOn však v ďalšom priebehu prvého polčasu kládol majstrovi tuhý odpor a nedovolil mu odskočiť na rozdiel dvoch gólov.

Naopak, v 26. minúte neboli hostia ďaleko od vyrovnania. Balajov priamy kop vyrazil Greif na bránkovej čiare a dobiedzajúceho Menicha v poslednej chvíli odzbrojil De Kamps. Sympaticky hrajúci hostia vyrovnali v 56. minúte zásluhou striedajúceho Ďubeka. Dlho sa však netešili. Aj domáci tréner vytiahol svojho "žolíka" Strelca, ktorý sa mu už po niekoľkých sekundách pobytu na ihrisku odvďačil za dôveru gólom na 2:1. ViOn sa v závere pokúšal o vyrovnanie, napokon si však z Tehelného poľa odviezol tesnú prehru, po ktorej figuruje v tabuľke na solídnej 5. priečke.

 ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:1 (1:0)

Góly: 17. De Marco, 66. Strelec - 56. Ďubek. Rozhodovali: Glova - Vorel, Perát, ŽK: Bajrič, Holman - Grozdanovski, bez divákov.

Slovan: Greif - Pauschek, Abena, Bajrič, De Marco - Nono (79. Rabiu), de Kamps - Daniel (65. Moha), Holman (90.+1 Medved), Ratao (90.+1 Čavrič) - Ožbolt (65. Strelec)

ViOn Zlaté Moravce: Lukáč – Čögley, Tóth, Menich, Chren – Duga, Grozdanovski – Hrnčár, Kyziridis, Kovaľ (54. Ďubek) – Balaj

(TASR)

Páčil sa vám článok?