Slovan vo finále Kontinentálneho pohára

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Ako v najlepšej detektívke - až posledné dva zápasy definitívne určili postupujúceho do finále Kontinentálneho pohára hokejistov. V bratislavskej skupine N sa to všetko začalo prehrou Slovana so Zvolenom 0:3 a skončilo víťazstvom belasých nad Třincom 5:2.

Ak pred úvodným stretnutím skupiny tréner Slovana Ľubomír Pokovič predpovedal, že na postup pôjdu minimálne tri tímy, priebeh troch napínavých dní mu dal za pravdu. Po prvom to mal najlepšie rozbehnuté Zvolen. Zvíťazil nad Slovanom a hoci v druhom stretnutí prehral s Třincom, stále mohol myslieť na víťazstvo.

Záverečné zaváhanie s Osvienčimom však dalo tromfy do rúk Třincu so Slovanom a ako sa nakoniec ukázalo, lepšie ich zužitkoval náš majster. Víťazstvom 5:2 sa priradil k dvojici víťazov skupiny M a O, Mníchovu a Londýnu, ktorých vo finále na kvarteto doplní usporiadajúci Zürich. Kontinentálny pohár sa zakončí 12. až 14. januára.

Slovan tak splnil jeden z čiastkových cieľov sezóny, keď postup do finále sa bral ako nutnosť. Čo sa týka trojice súperov v Zürichu, Ľubomír Pokovič predvída tvrdé súboje: „Slovan by sa ich však nemal zľaknúť. Skôr naopak. Myslím si, že máme na to, aby sme vo Švajčiarsku zvíťazili!“

Pre belasých by bol dobrý výsledok na Kontinentálnom pohári liečivým pohladením ligových boľačiek, kde sa im stále nedarí nájsť správnu pohodu. Záverečné divácke oslavy boli síce príjemné, ale nemali by zakryť, že divák stále čaká od majstra viac!

(mm)

Páčil sa vám článok?