Dve najlepšie futbalové mužstvá menili pred zimou svojich prezidentov

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Trojica bratislavských klubov bude na tohtoročnú jeseň spomínať so zmiešanými pocitmi. Najpríjemnejšie si pred zimou ustlali v Interi, zle na tom nie je ani Slovan, naopak, veľa práce čaká Petržalčanov. Jarná časť sa začína posledný februárový víkend.

INTER: Obhajoba v lige, pohári a prienik do Ligy majstrov - boli tri hlavné ciele, ktoré si pred sezónou dali na Pasienkoch. Prvé dva sa darí spĺňať. Žlto-čierni vedú tabuľku so sedembodovým náskokom pred Slovanom, v pohári sa dostali medzi posledné štyri mužstvá (aj keď dvakrát až po strelách zo značky pokutového kopu). Liga majstrov a následný Pohár UEFA sú osobitnými kapitolami.

Po vyradení Lyonom z najprestížnejšej pohárovej súťaže preskočil slovenský majster holandskú Kerkradu a Lokomotiv Moskva tiež nevyzeral beznádejne. Ako sa však ukázalo, Rusi boli nad sily bubenkovcov a jar bude z tohto pohľadu „pokojnejšia“. To isté sa už nedalo povedať o konci jesene. Najskôr sa rozlúčili Krejčí (Trnava) a Pinte (Ferencváros), najväčšia bomba však vybuchla po poslednom jesennom stretnutí, keď skončil prezident klubu Juraj Obložinský a novým prezidentom je František Šulka (manažérom sa stal Jozef Barmoš). Jar ukáže, čo zmeny prinesú.

SLOVAN: Belasí ťahali fantastickú šnúru zápasov bez prehry, ale diváci Tehelné pole odignorovali. Čím lepšie slovanisti hrali, tým menej ich chodilo. Hlavnou príčinou bol asi fakt, že ani tentoraz nevyšiel útok na pohárovú Európu. S Osijekom sa vypadnúť mohlo, Chorváti nakoniec vyradili Rapid Viedeň, no fanúšikov zrejme najviac otrávilo, keď v prvom zápase (0:3) videli obrovský rozdiel medzi v lige ospevovanými slovanistami a Chorvátmi - v pohybe, rýchlosti, dynamike! Na Tehelnom poli stále chýba hlavný sponzor a tak sa pokračuje vo výpredaji. Na rade sú Bališ, Jančula, Timko, Vittek, Meszároš (?)... Odchod Ľudovíta Zlochu z prezidentskej stoličky tiež niečo naznačuje!

PETRŽALKA: Jeden z mála klubov, v ktorom vraj nie sú finančné problémy, totálne sklamal. Výsledkami i hrou. Vladimíra Weissa síce na konci jesene vymenil Dušan Galis, prišli Kinder, Sýkora, po jeseni aj nitriansky Bédi, hovorí sa o Suskovi, Obšitníkovi či Gomesovi, ale jar bude určite ťažká. Prestavba štadióna sa dočasne zastavila, prestavba mužstva je však určite nutná. Zatiaľ to však skôr vyzerá na zúfalé naháňanie posíl pre tento ročník.

Michal Minďaš

Vrcholom bratislavského a vlastne celého slovenského futbalového roku boli ME hráèov do 21 rokov, na ktorých si naši mladí vybojovali účasť na olympiáde v Sydney.
FOTO - archív

Páčil sa vám článok?