VIDEO: Futbalový Slovan si priviezol z Michaloviec tri body za víťazstvo 2:0

8.11.2020

Zdroj: ŠK Slovan.com

Páčil sa vám článok?

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 13. kola Fortuna ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:0 a dostali sa na čelo tabuľky. Druhá Dunajská Streda má však zápas k dobru, takže belasých môže dvojnásobne mrzieť ich nečakaná prehra 0:1, ktorú utrpeli minulý víkend doma s Nitrou...

Michalovčania nastúpili vo výrazne oslabenej zostave, keďže 12 hráčov malo v týždni pozitívny test na Covid-19. Prvá polovica prvého polčasu príliš nenadchla, ofenzívne akcie sa končili už v zárodkoch. Slovanisti sa snažili diktovať hru, ale dlhé minúty sa hralo iba medzi šestnástkami. Postupne však dianie prvého dejstva gradovalo a prvú vážnejšiu šancu mal v 36. minúte de Marco, ale hlavou namieril loptu nad bránu. V 41. minúte Holman v nádejnej pozícii na hranici šestnástky vyslal na brankára Markoviča iba nevýraznú strelu. Krátko na to bol po Čavričovom priťuknutí úspešnejší Ratao - 0:1. Práve Čavrič mohol už o minútu zvýšiť náskok hostí, ale v rýchlej akcii namieril iba do brankára.

V 49. minúte nepresne zblízka hlavičkoval Ožbolt, ale Slovinec si všetko vynahradil v 57. minúte. Pauschekov center zasiahol rukou Kountouriotis a Ožbolt z pokutového kopu zvýšil na 2:0 pre hostí. Tí mali hru pod kontrolou, Michalovčania sa v druhom polčase nedostávali na dostrel Greifovej bránky. Hostia si bez väčších problémov postrážili náskok a Michalovčanom nedovolili ani jednu strelu.

Zostavy:

MFK Zemplín Michalovce: Markovič - Siopis, Žofčák, Bednár - Vojtko - Kountouriotis, Begala, Ivanov, Lukčo, Taiwo - Trusa
ŠK Slovan Bratislava: Greif - Pauschek, Bajrič, Božikov, De Marco - Nono, de Kamps - Holman - Čavrič, Ožbolt, da Silva

Hlasy po zápase:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Prvý polčas sme prehajdákali, hrali sme ustráchane a s príliš veľkým rešpektom. Slovan bol lepší, ale v prvom polčase si veľa šancí nevypracoval. My sme mali zlý prechod do útoku po zisku lopty. Chýbala nám väčšia agresivita v útočnej fáze. V druhom dejstve sme viac dostupovali hráčov, získavali sme lopty. Vzhľadom na problémy, ktoré sme mali so zostavou, si chlapci zaslúžia pochvalu."
Darko Milanič, tréner ŠK Slovan Bratislava: "Nebolo jednoduché pripraviť sa na tento zápas, keďže sme nevedeli, kto nastúpi v domácom tíme. Zvíťazili sme zaslúžene. Bol to bojovný zápas na neľahkom teréne. Michalovce dali do hry všetko, my sme si vytvorili veľa šancí a dali dva góly. V období, ktoré je ťažké pre každý klub, si ceníme tieto tri body."

Páčil sa vám článok?