Hokejový Slovan myslí na pohárový postup

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Po reprezentačnej prestávke (Nemeckom pohári v Hannoveri) a krátkom extraligovom intermezze sa bratislavský hokejový fanúšik môže tešiť na medzinárodnú lahôdku.

V Direct aréne Zimného štadióna sa od piatku 24. novembra do nedele 26. novembra odohrá N skupina tohtoročného Kontinentálneho pohára za účasti Slovana, Zvolena, poľskej Unie Oswienčim a moravského Třinca.

V hre je postup do finále Kontinentálneho pohára, po tohtoročnej prestávke Európskej ligy hlavnej pohárovej súťaže na starom kontinente, do ktorého finále postupujú len víťazi troch skupín (okrem Bratislavy sa hrá ešte v Ambri a Londýne). Záverečné dejstvo bude v polovici januára v Zürichu, kde sa okrem troch víťazov predstaví aj usporiadajúci klub.

Bratislavská skupina má troch favoritov. Okrem belasých myslí na prvenstvo korunný princ z minulej ligovej sezóny Zvolen a zástupca najvyššej českej súťaže Třinec. Slovanisti mali ešte v utorok na programe ligový duel s Popradom, po ňom mohol tréner Ľubomír Pokovič začať s prípravou na pohár, aj keď ako sám potvrdil, v podstate išlo o to, dodržať rytmus: "Čo sa týka súperov, určite ukážu svoju kvalitu. Poľský Oswienčim má vo svojich radoch domácich reprezentantov, chytá za nich Brňo, hrajú tam aj niektorí ďalší Slováci, ba dokonca jeden Čech. Čechom je aj hlavný tréner. Je to dobré mužstvo, ktoré nesmieme podceniť. Zvolen poznáme z domácej súťaže a o Třinci netreba veľa rozprávať. V českej lige patrí k najlepším. Veľmi dobrú má najmä ofenzívu. Sú tam českí reprezentanti doplnení niektorými našimi reprezentantmi a vôbec sa nedomnievam, že by pohár zobrali na ľahkú váhu. Keď sa prihlásili, určite to myslia s postupom vážne. Na účasť v celkovom finále však myslíme aj my, i keď je jasné, že vyhrať chcú všetci...," uzatvára Ľubomír Pokovič.

Výbornú formu v posledných zápasoch naznačil v drese Třinca náš reprezentant Jánoš, ktorý minulý piatok v Kladne (hostia prehrali 4:6) strelil dva góly a na jeden prihral... V nedeľu vyhrali Moravania nad Sláviou 6:2 a zdá sa, že forma pred pohárom kulminuje (v tabuľke je šiesty, v utorok ho čakal ešte zápas so Zlínom).

Program - piatok o 14.30 h: Třinec - Oswienčim, o 18. h: Slovan - Zvolen, v sobotu o 14.30 h: Zvolen - Třinec, o o 18. h: Slovan - Oswienčim, v nedeľu o 14.30 h: Zvolen - Oswienčim, o 18. h: Slovan - Třinec.

Michal Minďaš

Páčil sa vám článok?