Pre našinca budú lístky možno pridrahé

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Bývali časy, keď sa popularita krasokorčuľovania v Bratislave blížila popularite hokeja. Zaslúžili sa o to hviezdy ľadových plôch, medzi ktorými vynikol najmä olympijský víťaz Ondrej Nepela.

Krasokorčuľovanie síce v našom meste stále žije, dýcha sa mu však čoraz horšie a horšie a o nejakom veľkom diváckom záujme sa nedá hovoriť ani v náznakoch.

Čo však nebolo, môže byť. Od 21. do 28. januára sa totiž na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu uskutočnia majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní, čo by mohlo vrátiť aspoň čiastočný záujem o tento šport! Termín sa nevybral náhodne. V roku 2001 si totiž pripomenieme 130 rokov organizovaného krasokorčuľovania pod Tatrami a súčasne aj nedožité päťdesiate narodeniny Ondreja Nepelu. Aj to je dôvod, prečo sa súbežne so šampionátom uskutoční napríklad výstava venovaná tomuto športu na Slovensku či vydanie známky alebo obálky a pečiatky.

Rozpočet šampionátu sa blíži k cifre 60 miliónov korún a z 36 členských krajín ISU v Európe sa už prihlásilo 34 (chýba len Turecko - odtiaľ sa však prihláška ešte čaká, a Luxembursko). Konkrétne teda ide o 39 žien, 38 mužov, 32 tanečných párov a 23 športových dvojíc. Menovité prihlášky sa prijímajú do konca roka, ale už dnes je isté, že okrem športových dvojíc sa vo zvyšných troch disciplínach črtá náročná kvalifikácia.

Patronát prevzal premiér Mikuláš Dzurinda a nominácia slovenských reprezentantov sa zverejní po majstrovstvách Slovenska, ktoré budú v polovici decembra. Organizátori ME dostanú zimný štadión k dispozícií od 13. januára, keď sa na ňom rozbehnú úpravy, aby staručký štadión vytvoril dôstojné prostredie pre najlepších tanečníkov na ľade na starom kontinente. Rôzne práce zhltnú takmer 9 miliónov korún, z ktorých najväčšiu položku vytvorí výmena umelého osvetlenia, ako aj temperovanie haly na požadovaných 16 stupňov.

Vstupenky na šampionát sa začínajú predávať od 1. decembra a vzhľadom na slovenské reálie, ich cena je hlboko pod európskym štandardom. Denná stojí 200 korún, zľavnená detská 50. Keďže už dnes je jasné, že najväčší záujem bude o tanečné páry a exhibíciu, dodávame, že lístok na záverečnú exhibíciu stojí 400 Sk a vstupenka na celý šampionát sa dá zakúpiť za 1600 Sk. Bratislavčania by si však nemali nechávať všetko na poslednú chvíľu, kapacita pre divákov sa totiž zníži zo 7300 miest na 6500 a cena vstupeniek je rovnaká pre našinca i cudzinca...

Michal Minďaš

Páčil sa vám článok?