Futbalisti Slovana zvíťazili nad Sereďou 3:0 a sú v tabuľke stále druhí za Dunajskou Stredou

18.10.2020

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotnom domácom zápase 10. kola Fortuna ligy nad Sereďou 3:0. O triumfe rozhodli už v prvom polčase, keď sa postupne presadili Žan Medved a dvakrát Rafael Ratao. "Belasí" neprehrali v lige siedmykrát za sebou a dosiahli štvrtý trojbodový zápis v sérii.

Domáci vstúpili do zápasu ideálne, Morong spravil chybu v rozohrávke, k lopte sa dostal Ratao, prihral Medvedovi a ten po 38 sekundách otvoril skóre. Domáci si vypracovali aj ďalšiu príležitosť, Ratao potiahol loptu po ľavom krídle, prihral do stredu na Weissa, s jeho zblokovaným pokusom si poradil Yakubu. Hostia sa snažili hrať na protiútoky, ale doplácali na nepresnosti v prechodovej fáze a k brankárovi Greifovi sa ani nedostali. Slovan sa snažil hrať jednoducho a vyplatilo sa mu to, v 11. minúte po peknej kombinácii sa dostal do šestnástky Ratao a zdvojnásobil vedenie "belasých". Na druhej strane sa Seredčania konečne dostali do šestnástky domácich, Morong prihral Jarovičovi, ale ten sa cez bratislavských stopérov nepresadil. Hostia po druhom góle zvýšili ofenzívnu aktivitu, Iván dostal sľubnú kolmicu do pokutového územia, ale na poslednú chvíľu zasiahol Abena. Slovan nechal Sereď tvoriť a spoliehal sa na protiútoky, po jednom z nich sa dostal do zakončenia Ratao, Yakubu vyrazil loptu na roh. Šanca slovanistov zjavne prebudila, opäť kontrolovali hru a hrozili najmä z krídelných priestorov. Sereď bola čoraz pasívnejšia a pykala do tretice. V 34. minúte nacentroval Čavrič a Ratao pridal svoj druhý zásah v stretnutí.

Hostia začali druhý polčas aktívnejšie, o prvú príležitosť sa postaral Tatranský, ktorý sa preštrikoval až do šestnástky, no jeho prihrávku zablokovala obrana. Po rohu Sereď nakrátko zavrela súpera v šestnástke, ale neodkázala si vypracovať priestor na zakončenie. Slovan mohol využiť voľnejší priestor v obrane hostí, ale narážal na nepresnosti. V 56. minúte sa dostal k slovu Slovan, Weiss sa šikovne dostal za obranu, ale prehnal to s driblingom a z uhla nezakončil ideálne. Slovan bol blízko k štvrtému zásahu v 65. minúte, keď Čavrič našiel Medveda, jeho hlavička išla tesne mimo. Sereď v 72. minúte zahrávala priamy kop zo sľubnej vzdialenosti, Morongovu strelu s prehľadom chytil Greif. Tempo zápasu upadalo, Slovan kontroloval priebeh a nepúšťal súpera do väčších príležitostí. Naopak, dobrú príležitosť mal De Marco, ktorý po rohu trafil hlavou žrď. Na opačnej strane využil zaváhanie v rozohrávke Iván, ale jeho technický pokus spoza šestnástky zlikvidoval Greif. V závere ešte unikol Obžolt, z uhla nezakončil ideálne. Slovan triumfoval nad Sereďou aj v siedmom vzájomnom stretnutí. V tabuľke Fortuna ligy sú bratislavskí futbalisti stále druhí o dva body za vedúcim DAC Dunajská Streda.

ŠK Slovan Bratislava - ŠKF Sereď 3:0 (3:0)
Góly: 11. a 34. Ratao, 1. Medved. ŽK: Abena, Medved - Šumský, Jureškin, Tatranský, rozhodovali: Očenáš - Tomčík, Jánošík

Slovan: Greif - Medveděv, Bajrič, Abena, De Marco - Nono, Holman (90.+1 Obžolt) - Čavrič (69. Daniel), Weiss (69. Rabiu), Ratao (82. Henty) - Medved (82. Lovat)
Sereď: Yakubu - Morong (90.+1 Mehič), Ba, Čelikovič, Hučko - Potoma (82. Mečiar), Šumský - Iván, Bušnja (82. Bae), Jureškin (46. Slaninka) - Jarovič (46. Tatranský)

Hlasy po zápase:

Darko Milanič, tréner Slovana: "Vedeli sme, že súper bude hrať z obrany, takže sme chceli vysoko napádať. Podarilo sa nám rýchlo otvoriť skóre a to udávalo tón zápasu. Pridali sme ďalšie dva pekné góly a mohli sme dať aj štvrtý. Cez polčas sme hovorili o tom, aby sme nepoľavili, ale Sereď spravila zmeny, ktoré jej prospeli. My sme už neboli takí nebezpeční. Nemali sme im dovoliť toľko šancí, ale s tromi bodmi som spokojný, najmä za výkon z prvého polčasu."

Peter Lérant, tréner Serede: "My sme sa na tento zápas veľmi tešili. Trochu ma mrzí, že nás ovplyvnila prvá minúta, myslím si, že gólu predchádzal faul. To nám narušilo taktický plán, domáci dominovali a nedokázali sme sa cez to dostať. Pred druhým polčasom sme prestriedali, hrali sme dobre, mali sme viac šancí, z ktorých mohol padnúť gól. Treba uznať kvalitu súpera, ale myslím si, že sme ho potrápili, ak by sme neinkasovali tak skoro, mohlo to byť aj ináč."

(TASR)

Páčil sa vám článok?