Interistov čaká Roda Kerkrade, Slovan privíta na Tehelnom poli Dinamo Záhreb

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Úvod futbalovej sezóny sa už dávno neviaže ku koncu augusta či začiatku septembra, najnovšie sa hrá futbal takmer celé leto a preto nečudo, že začiatkom septembra sa pre mnohé kluby stávajú európske poháre iba minulosťou a smutnou spomienkou (slovanisti by o tom mohli rozprávať - viď Famagusta...). Tohtoročné leto však bolo o niečo príjemnejšie.

Bratislavský Inter sa síce v Lige majstrov neprebojoval cez druhé predkolo, kde bol nad jeho sily francúzsky Lyon, ale vyradenie neznamenalo koniec účinkovania v európskom pohári. Náš majster sa dostal do Pohára UEFA a jeho najbližším súperom bude holandská Roda Kerkrade, ôsmy tím minuloročnej holandskej ligy, ktorý sa do pohára dostal vďaka víťazstvu v národnom pohári (vo finále zvíťazil nad Nijmegenom 2:0).

"Je to prijateľný súper, o ktorom sa pokúsime získať čo najviac poznatkov," povedal bezprostredne po žrebe tréner Jozef Bubenko. "Zo všetkých súperov, ktorí boli v našom koši, to bolo asi najprijateľnejšie mužstvo. Verím, že chlapci už nazbierali dostatok pohárových skúseností a ak podajú v oboch stretnutiach svoje maximum, môžeme sa pokúsiť zabojovať o postup," dodal kormidelník žlto-čiernych.

Takmer bezproblémový postup majú za sebou aj futbalisti bratislavského Slovana, ktorí v predkole Pohára UEFA vyradil Lokomotiv Tbilisi celkovým skóre 4:0 a v 1. kola ich čaká vari najpopulárnejší chorvátsky tím Dinamo Záhreb. "Osobne som veril, že sa nám ujde Mníchov 1860," s úsmevom komentoval žreb predseda správnej rady Ľudovít Zlocha, ktorý sa osobne zúčastnil na monackom žrebovaní. "Chorvátsky futbal je silný, videli sme to aj počas prípravného duelu oboch reprezentácií. Je však v silách súčasného Slovana, aby sa pobil o postup," verí Ľudovít Zlocha. Pripomíname, že tretí slovenský zástupca, 1. FC Košice, sa v rovnakom kole tej istej súťaže stretne s rakúskym GAK Graz.

Slovan hrá úvodné stretnutie doma (14. septembra), Inter začína v ten istý deň vonku, odvety sú na programe 28. septembra. Práve v deň žrebu sa tréneri Jozef Bubenko a Stanislav Jarábek dozvedeli aj konečnú nomináciu olympionikov do Sydney, čo v prípade mužstvá z Pasienkov znamená, že v pohároch sa musí zaobísť bez Čišovského a Czinegeho, slovanistom zase budú chýbať Sedlák s Meszárošom. Pikantéria na záver, len tri dni po prvých dueloch 1. kola Pohára UEFA je na programe bratislavské derby Slovan - Inter...

Michal Minďaš

Szilárd Németh (v bielom) sa stal v úvode novej sezóny kultovou postavou slovenského futbalu. Nezaobídu sa bez neho olympionici, reprezentačné áčko, Inter, už aby UEFA či FIFA povolila klonovanie futbalistov...
FOTO - P. Pospíšil

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie