Populárny bratislavský maratón sa nakoniec uskutoční najmä virtuálne

29.8.2020

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Obľúbené podujatie ČSOB Bratislava Marathon 2020, ktoré sa mal konať od 2. septembra, sa napokon uskutoční najmä vo virtuálnej podobe. Informuje o tom organizátor na sociálnej sieti.

Napriek niekoľkomesačným prípravám sa podujatie nakoniec neuskutoční v plánovej klasickej forme bežeckého podujatia pre verejnosť s rozmanitým spektrom disciplín.

"Na základe aktuálnej epidemiologickej situácie v Bratislave a stúpajúceho počtu pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19 na Slovensku v posledných dňoch, aj v nadväznosti na včerajši vyjadrenia ministra zdravotníctva SR a hlavného hygienika SR, sa ČSOB Bratislava marathon 2020 uskutoční len vo forme virtuálnych pretekov," informuje riaditeľ podujatia Jozef Pukalovič. 

Zatiaľ organizátori pripravujú detailné podklady a pokyny ku konaniu a organizácii virtuálnych pretekov, informácie o možnostiach presunu a refundácii štartovného a ďalších ponúkaných alternatívach pre registrovaných účastníkov a informácie o avizovanom výdaji, resp. zasielaní štartových balíčkov, ktoré bude prebiehať v plánovanom rozsahu od stredy (02.09.2020) v Eurovea.

"V spolupráci so Slovenským atletickým zväzom pracujeme na alternatíve konania M-SR v polmaratóne na špeciálne pripravenej trati pre riadne registrovaných a prihlásených bežcov SAZ," dodal Pukalovič. 

Finálne informácie a pokyny budú známe v pondelok.

(ms) 

Páčil sa vám článok?