Nováčik mužskej volejbalovej extraligy VKP Bratislava do sezóny so zvučnými menami

26.8.2020

Zdroj: FB Volejbalový klub polície

Páčil sa vám článok?

S viacerými zvučnými menami odštartoval prípravu na novú sezónu nováčik volejbalovej extraligy mužov VKP Bratislava. Historicky najúspešnejší slovenský klub s 11 majstrovskými titulmi, tromi federálnymi titulmi a siedmimi víťazstvami v Slovenskom pohári sa vracia medzi volejbalovú elitu po odkúpení licencie od tímu VK Komjatice.

Trénerovi Jaroslavovi Nosekovi, ktorý s týmto klubom získal majstrovské tituly ako hráč i tréner, sa na prvom pondelňajšom tréningu v telocvični FEI STU hlásilo desať hráčov. "Nie sme ešte komplet, zopár hráčov ešte doplní káder a naskočí do prípravy v najbližších dňoch. Chcem sa poďakovať vedeniu klubu za dôveru aj flexibilitu, s akou sa podarilo vyskladať veľmi kvalitný tím. Verím, že päť týždňov, ktoré zostávajú do začiatku extraligy, efektívne využijeme na zohratie sa. Budeme trénovať v domácich podmienkach, v pláne sú aj prípravné zápasy. Vo výhľade sú ešte jedno-dve známe volejbalové mená, ale som veľmi spokojný so skladbou tímu, v ktorom sú reprezentácia, skúsenosti, mladícka dravosť a talent. Verím, že zafunguje aj chémia," uviedol v tlačovej správe Nosek, ktorému bude na lavičke asistovať Juraj Tiňo.

V kádri Bratislavčanov pred novou sezónou figurujú aj rekordér v počte štartov v slovenskej reprezentácii Juraj Zaťko, ďalší hráč národného tímu Ľuboš Nemec, okrem nich ešte napríklad Tomáš Hollý, Bruno Pavličko, Marek Malina, Marek Gergely, Michal Trubač, Matej Hukel, Radoslav Prešinský, Ľuboš Kostoláni, Boris Demeter či Bartolomej Jakubík.

"Domáce zápasy budeme hrať v novej športovej hale na Junáckej ulici v Bratislave, ktorá by mala byť do začiatku sezóny v závere septembra skolaudovaná. Postupne sa tam presunieme aj s tréningami. Čas do začiatku sezóny chceme maximálne využiť na oprášenie klubovej identity a marketingu a na naštartovanie fanúšikovskej základne. Mnohé však bude závisieť od aktuálnej situácie s koronavírusom a z toho plynúcich obmedzení, ktoré sa výrazne dotýkajú športu," informoval generálny manažér VKP Bratislava Tomáš Jenča.

(TASR)

Páčil sa vám článok?