Korunný princ z Pasienkov

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

„Gratulujem Pezinku. Majstrom sa stal zaslúžene, aj v tejto sezóne si dokázal udržať výkonnostný náskok pred ostatnými družstvami,“ priznal po štvrtom zápase play-off o titul basketbalového majstra Slovenska tréner Interu Ľubomír Urban.

Jeho zverenci podobne ako vlani nedokázali vyhrať ani v jednom finálovom stretnutí a nesťažili tak pezinskú cestu za piatym titulom.

Už pred sezónou sa tvrdilo, že ak sa má nájsť niekto, kto by aspoň teoreticky ohrozil pozíciu Slovakofarmy, spomínal sa len a len bratislavský Inter. Jednotlivé vzájomné stretnutia síce boli naozaj z kategórie tých, v ktorých pezinský kormidelník František Rón nemusel vymýšľať rôzne motivačné finty na svojich hráčov, no žlto-čierni sú stále priďaleko od toho, aby mohli reálnejšie pomýšľať na titul.

„Keby nás nekvárili zdravotné problémy, súpera sme mohli ešte viac potrápiť. Rozdiel v kvalite však stále zostal, pozrite si len naše a pezinské vystúpenie v európskych pohároch,“ športovo priznal Ľubomír Urban a už menej optimisticky sa pozerá na budúcu sezónu: „Všetko závisí od ekonomických možností klubu. Nevidím to veľmi ružovo a budeme mať čo robiť, aby sme dali družstvo dokopy. Skôr nám zostanú mladí hráči a s nimi neľahká úloha - obhájiť súčasnú pozíciu!“

(mm)

Páčil sa vám článok?