Inter mieri k titulu aj k poháru

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Pre futbalistov bratislavského Interu vrcholí najúspešnejšia sezóna v histórii klubu. Zverenci trénera Jozefa Bubenka majú blízko nielen k titulu, ale v pondelok 8. mája si môžu pripísať aj aj víťazstvo v Slovenskom pohári - Pohári Zlatého bažanta.

Žlto-čierni rozhodli o postupe do záverečného dejstva prakticky už v prvom semifinálovom stretnutí, ktoré na štadióne Antona Malatinského v Trnave vyhrali 1:0. Odvetu potom už s prehľadom doviedli do druhého víťazného konca a mohli čakať, či v druhej semifinálovej dvojici potvrdia úlohu favoritov Košičania. Stalo sa, 1. FC zdolal v Čermeli 1:0 a keďže pod Urpínom remizoval 1:1, stačilo mu to na postup do Prešova. Definitívne sa tak rozhodlo, že dvojica Inter - 1. FC Košice nás bude v novej sezóne reprezentovať v európskych pohároch.

Keďže obe mužstvá bojujú aj o titul a nikto iný doň nemôže zasiahnuť (v jarnom ligovom dueli vyhrali košické Tigre 3:1), víťaz Mars superligy sa prebojuje do Ligy majstrov a druhý tím tabuľky sa môže tešiť na Pohár UEFA. Zaujímavo sa však vyvíja aj súboj o tretiu ligovú priečku, ktorá dáva záruku Pohára UEFA.

Po nevydarenej jeseni nemá k poháru ďaleko ani Slovan, ktorý na prelome minulého týždňa zohral dva dôležité zápasy - s Trnavou a Trenčínom. Smutnejšie je za Starým mostom, kde sa Petržalka pomaly lúči s najvyššou súťažou a ak sa nestane menší futbalový zázrak, od jesene bude mať Bratislava v Mars superlige iba dve mužstvá.

(mm)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie