Slovanisti si hladko poradili s Trenčínom

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V utorok večer trenčiansky štadión zosmutnel a kŕdeľ slovanistických fanúšikov mohol jasať. Belasí vyhrali aj v treťom semifinálovom stretnutí play-off hokejovej Extraligy a víťazstvom 3:0 na zápasy si vybojovali postup do finále.

Semifinálovú sériu začali slovanisti skutočne impozantne a vojaci skončili po prvých 60 minútach doslova na kolenách. Víťazstvo rozdielom dvoch tried však nikto nepreceňoval, pretože bolo jasné, že Dukla nemá také slabé mužstvo, aby dopredu skladala zbrane. Nasledujúce dva duely boli skutočne vyrovnanejšie. V tom treťom, prvom a jedinom na trenčianskom ľade, však zverenci dvojice Hossa - Pokovič potvrdili, že sú predsa len vyzretejším tímom a zaslúžene postúpili.

„Som spokojný. Vo všetkých troch stretnutiach sme hrali dobrý hokej. V poslednom zápase sa nám darilo v obrane, horšie to už bolo s útokom. Nepremenili sme niekoľko dobrých šancí, čo sa nám mohlo vypomstiť. Našťastie nás podržal brankár Biegl,“ skomentoval semifinálovú sériu František Hossa. Trenčiansky kormidelník Július Šupler prijal vyradenie v pohode: „Moji zverenci síce majú určité herné skúseností, ale s takýmito dôležitými stretnutiami sa často nestretli. Jedným gólom sa nad Slovanom nedá vyhrať, všetko berieme športovo. V kútiku duše sme verili v postup, ale dobré bude bojovať aj o tretiu priečku. Tá je pre nás takisto motiváciou.“

Hokejisti Slovana dostali po utorku dvojdňové voľno a v pokoji mohli sledovať zápolenie druhej semifinálovej dvojičky Popradu a Zvolena. Obaja bratislavskí tréneri sa zhodli v názore, že im je v podstate jedno, proti komu nastúpia vo finále: „Veľmi si tam nenavyberáme. Obidva tímy majú svoju kvalitu,“ tvrdil Ľubomír Pokovič. Po treťom stretnutí pod Tatrami sa zdalo, že do finále postúpi Zvolen, ale posledné dva zápasy lepšie zvládli zverenci Ernesta Bokroša (piaty duel vyhrali 3:0) a záverečnú dvojicu tak vytvoria dva najlepšie tímy po základnej časti.

Finále sa hrá na tri víťazné zápasy a začalo sa vo štvrtok 6. apríla v Bratislave, piatok 7. apríla sa hralo znovu na štadióne Ondreja Nepelu, 10. apríla, prípadne 11. uvidí finále Poprad, ak by sa ani potom nerozhodlo, rozhodujúci, piaty duel je na programe 14. apríla.

Michal Minďaš

Páčil sa vám článok?