Po smutnom návrate z Melbourne čaká našich tenistov v Davis Cupe Rakúsko

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

“Situácia je iná ako bezprostredne po žrebe,” povedal dva týždne pred stretnutím 1. kola Davisovho pohára pre agentúru jeden z dvojice rakúskych tenisových reprezentantov Stefan Koubek.

“Vtedy boli Slováci jasnými favoritmi. Niežeby teraz neboli, ale ich pozícia je predsa len iná,” dodal a zjavne tým narážal na výsledky slovenských tenistov počas prvého grandslamového turnaja v austrálskom Melbourne. “Hoci sa v Melbourne našim skutočne nedarilo, nerobíme z toho nijakú tragédiu,” vraví generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

“Určite to však bude vyrovnaný zápas, v ktorom ťažko hľadať dopredu favorita. Rakúšania majú mladý káder schopný kohokoľvek prekvapiť.” Súhlasí s tým aj kapitán slovenského družstva Miloš Mečíř: “Veľa bude závisieť od momentálnej formy. Súper to bude nepríjemný. Koubek je veľký bojovník, nikdy sa nevzdáva a podobným štýlom hrá aj Hipfl. Čakám ťažký zápas, pretože forma našich reprezentantov nie je v súčasnosti optimálna, kým naopak, Rakúšanom sa darí.” Stefan Koubek vyhral vlani nad Hrbatým aj Kučerom, Karol Kučera ho však zdolal napríklad v Hopmanovom pohári.

Na adresu našej trojice Miloslav Mečíř doplnil: “Krošlák síce prešiel v Austrálii prvé kolo, ale stále mu chýba väčšie sebavedomie. Dominik Hrbatý sa neustále zlepšuje, no záver roka a začiatok nového mu nevyšiel podľa predstáv. Karol Kučera začal po zranení a chorobe dobre, forma sa však postupne strácala, čo je zrejme záležitosťou psychiky. Musíme veriť, že všetkým pomôže dlhá príprava, ktorú sme pred stretnutím naplánovali.

”Do 101. ročníka najprestížnejšej tenisovej súťaže družstiev sa prihlásilo 135 krajín a víťazstvom v 1. kole nad Rakúskom by sme mali potvrdiť, že slovenskému tenisu sa v nej zvyklo dariť. Naši reprezentanti začali s prípravou už v utorok v Senci a od piatku 28. januára by mali trénovať v samotnej Inchebe. Kapacita haly je 3000 miest, čo je o 500 viac, ako to bolo v zápase proti Švédom. Lístky v dejisku duelu sa budú predávať od 31. januára a stoja: na piatok a nedeľu 400 Sk, na sobotňajšiu štvorhru 200. Už pred týmto termínom sa však dajú kúpiť v sídle Slovenského tenisového zväzu. Rakúšania si dávnejšie prebrali svoju kvótu, 250 lístkov, ale podľa informácií z Viedne, záujem bol až desaťnásobný...

Hrá sa na taraflexovom povrchu, vrchným rozhodcom je Maďar Nyirö, oficiálne nominácie oznámili tréneri až po našej uzávierke, ale v našej by mali byť Kučera, Hrbatý, Krošlák, v rakúskej budú ťahúňmi Koubek a Hipfl.

Michal Minďáš

FOTO - Dušan Kittler

Páčil sa vám článok?