Na Železnej studničke sa ráno športovalo: Konali sa tam obľúbené bežecké preteky

11.1.2020
Zimná séria beh Železná studnička

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Sobotné ráno zavládla na Železnej studničke naozaj športová atmosféra. Konali sa tam tretie preteky Zimnej série ČSOB Bratislava marathonu a počasie bežcom naozaj prialo. Pripravená bola zaujímavá trať so štartom a cieľom v amfiteátri. 

 "Cieľom ČSOB Zimnej Série je bežcov namotivovať a hlavne pripraviť na jubilejný 15. ČSOB Bratislava Marathon 2020 aj v zimných mesiacoch“, hovorí riaditeľ ČSOB Zimnej Série Erik Baláž z organizujúceho Bratislava Marathon Team.

 Atmosféra na trati bola aj vďaka výbornému počasiu veľmi príjemná. Počas celej doby svietilo slnko, nefúkal vietor, a tak bežci aj po dobehnutí si mohli užívať v družných debatách športovú atmosféru. Železná studnička bola plná nabudených bežcov, ale aj detí, pre ktoré boli pripravené rôzne atrakcie.

„Príprava a edukácia bežcov je pre nás veľmi dôležitá a všetci si dobre uvedomujeme, že to nie je len o poslednom maratónskom týždni, ale že maratónskemu víkendu predchádza niekoľko mesačná príprava. Preto čoraz väčší dôraz pripisujeme aj tomu, čo samotným pretekom predchádza. A to je príprava bežcov po všetkých stránkach, nielen fyzická, ale aj mentálna. Počas celej zimnej sezóny sme preto naplánovali ucelenú prípravu s rôznymi formami tréningov kombinovaných s obľúbenou ČSOB Zimnou Sériou (5/10km)“, informoval Jozef Pukalovič.

Svoje natrénované kilometre si bežci testujú v rámci 9. ročníka zimných bežeckých pretekov ČSOB Zimná Séria 2019/2020. Túto zimu ide o päť behov. Prvé preteky sa uskutočnili v novembri vo Vrakuni. V tejto lokalite sa ČSOB Zimná Séria bežala po prvýkrát. Druhý diel štartoval pri Rock Café Bratislava, pri areáli Rosnička v Dúbravke. Železná Studienka, ako obľúbená „lesná“ lokalita bratislavských bežcov bola dnešnou a treťou zastávkou ČSOB Zimnej Série.Vo februári sa v Petržalke sa bude bežať popri Chorvátskom ramene, po Petržalskej hrádzi a cez lesík medzi Malým a Veľkým Draždiakom.  

Posledné preteky ČSOB Zimnej Série sa už právom prezývajú „El Clásico“, nakoľko sa v marci 7.3 už tradične uskutočnia na nábreží pri Eurovea, ktorá bola dejiskom prvej Zimnej Série. 

Organizátori myslia počas celej zimy aj na deti, ktoré si zasúťažia na troch tratiach s dĺžkami 300 m / 600 m / 800 m podľa vekových kategórií. 

Po ukončení ČSOB Zimnej Série 2019/2020 sa uskutoční aj sumárne vyhodnotenie dosiahnutých výsledných časov. Po skončení všetkých piatich behov sa vytvoria samostatné výsledkové listiny, kde sa zrátajú časy pretekárov, ktorí štartovali na všetkých behoch (v jednej disciplíne) a tak budú vyhodnotení. Po skončení druhých, tretích a štvrtých pretekov sa vytvoria aj priebežné výsledky na 5km a 10km. Celkové výsledky budú vyhlásené a víťazi odmenení v sobotu, 04.04.2020 na ČSOB Bratislava Marathon 2020.

Zdroj: nc

Zdroj: nc

Zdroj: nc

Na trati aj v cieli bol pripravený teplý čaj, k dispozícii boli aj šatne, úschovňa, bufet  a tiež pláštenky na zahriatie. Každý účastník behu určite prežil peknú športovú sobotu. „Veľmi nás potešilo, že účastníci dali aj na naše odporúčanie a nepoužívali počas behu slúchadlá, mohli si tak naplno užiť a vychutnať atmosféru podujatia,“ doplnil Erik Baláž.

(nc)

Páčil sa vám článok?