Andrej Danko organizuje tradičný vianočný šachový turnaj - aké hviezdy naň tento rok prilákal?

8.12.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Na pôde Národnej rady SR sa v pondelok 9. decembra uskutoční už 3. ročník Vianočného šachového turnaja predsedu NR SR Andreja Danka. Odohrávať by sa mal v Sále Ústavy, ktorá sa nachádza v historickej budove NR SR na Župnom námestí.

V Sále ústavy nachádzajúcej sa v historickej budove NR SR by mal celý bohatý šachový program odštartovať stretnutím predsedu NR SR Andreja Danka a majstra Európy hráčov do 14 rokov Lukáša Kostolanského. O desiatej predpoludním by sa mal turnaj slávnostne otvoriť za účasti ruského šachového veľmajstra Anatolija Karpov a riaditeľa slovenského šachového zväzu Zdenka Gregora.

Turnaj bude rozdelený do štyroch kategórií - deti, študenti, seniori a politici so známymi osobnosťami. Víťazi turnaja si na záver prevezmú ocenenia a medaily z rúk Andreja Danka a Anatolija Karpova a všetci ostatní účastníci turnaja si prevezmú pamätné listy.  

Súčasťou akcie bude aj Šachová exhibícia, ktorej dejiskom bude v pondelok večer bývalá Sála federácie v reprezentačných priestoroch Bratislavského hradu. Pozvanie na ňu prijala trojica známych športovcov - bývalý futbalista Dušan Tittel, ktorý je momentálne poslancom NR SR za SNS, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan a športová strelkyňa Danka Barteková. 

(ts)

    

Páčil sa vám článok?