Viete, čo napĺňa úspešného automobilového pretekára Maťa Homolu? Práca s deťmi

28.9.2019
0
Maťo Homola

Zdroj: Milina Strihovská

Páčil sa vám článok?

Maťo Homola je v súčasnosti jeden z najúspešnejších slovenských automobilových pretekárov, ktorý sa presadzuje aj v náročnej medzinárodnej konkurencii.

V tejto sezóne ho fanúšikovia motoršportu môžu vidieť na európskych okruhoch v rámci šampionátu cestovných vozidiel TCR Europe.
Odštartoval ho fantasticky – na Hungaroringu vyhral kvalifikáciu i samotné preteky. Momentálne je v celkovom hodnotení na štvrtom mieste a naposledy cez tento víkend bojoval o titul kontinentálneho šampióna v Barcelone. V utorok 17. septembra sa na tlačovej besede v petržalskej Kant One Arene stretol s médiami a pri tejto príležitosti sme sa ho spýtali, ako pokračuje vo výchove mladých talentov.

"V Kant One Arene, ktorá nám vytvára veľmi dobré podmienky na prípravu, sa venujem mladým jazdcom vo veku od 9 do 15 rokov už vyše štyri a pol roka. Tréning s nimi mávam v pondelok a hoci mám stále menej času, vždy si ho pre tieto deti nájdem. Chcem ich motivovať, lebo myslím si, že potrebujú dobrý príklad a vzor, ktorý im ukáže cestu k napredovaniu. Keď sa niekto chce venovať tomuto športu, tak je to najlacnejšie pretekanie. V merku mám okolo 25 až 30 nádejí. Niektoré z nich sa dobre vyvíjajú a už jazdia v motokárach, alebo odišli od nás a pretekajú vonku. Takže práca s týmito chlapcami ma napĺňa. A keď som na cestách, tak ma zastúpi môj otec.“

VIDEO Bratislava v pohybe: Môžete sa tešiť na svetové hviezdy súčasného tanca

Patria medzi špičku a ich choreografie lákajú divákov do vzdialených svetov. Bratislava v pohybe -  Medzinárodný festival súčasného tanca (1. – 25. 10. 2019) prinesie do hlavného mesta predstavenia, ktoré majú ambíciu očariť spojením tanca, vizuálneho konceptu a hudby. Najväčšími hviezdami festivalu budú oceňovaný belgický choreograf Sidi Larbi Cherkaoui a talianska umelkyňa Chiara Bersani.

(mv)

Páčil sa vám článok?