Futbalistky Slovana utrpeli v Lige majstrov debakel - so srbskou Suboticou prehrali 0:7!

10.8.2019

Zdroj: Futbalnet

Páčil sa vám článok?

Druhým hracím dňom dnes pokračoval kvalifikačný miniturnaj ženskej Ligy majstrov v Bratislave. V popoludňajšom zápase najskôr vyhral Ferencváros Budapešť nad moldavskou Agaristou 2:0, ale hlavným ťahákom na Pasienkoch bol podvečerný súboj medzi domácim ŠK Slovan Bratislava a srbským klubom Spartak Subotica...

Futbalistky Slovana Bratislava neuspeli ani v druhom vystúpení v kvalifikačnom miniturnaji Ligy majstrov. V 5. skupine prehrali na Pasienkoch so srbským družstvom Spartak Subotica vysoko 0:7 a definitívne stratili šance na postup do ďalšej fázy, kam postúpi iba víťaz a dve najlepšie družstvá z druhých miest zo všetkých skupín. 

Slovanistický tréner Martin Masaryk zvolil opäť ultradefenzívnu taktiku, keď všetky hráčky bránili vlastnú polovicu ihriska. Čisté konto však slovenské hráčky udržali len do 21. minúty, kedy sa presadila Slovičová. Ešte do polčasu pridala v 37. minúte druhý gól Matičová a do kabín sa išlo za relatívne prijateľného stavu 0:2 pre Srbky, za ktoré však nastúpilo aj niekoľko Američaniek. Z domácich treba pochváliť výkon brankárky Dominiky Rezekovej, ktorá jednu tutovku hostí bravúrne zneškodnila. Smerom dopredu sa najviac darilo jej menovkyni Dominike Koleničkovej, ktorá však nemala potrebnú podporu spoluhráčok na to, aby sa dostala do ozajstnej šance.

V druhom polčase sa opäť hralo iba na polovici slovanistiek, ktoré v obrane začali kopiť jednu chybu za druhou a tak sa v priebehu šiestich minút postupne presadili: v 53. minúte Matičová, v 58. minúte Filipovičová a v 59. minúte Adameková. Pohár horkosti vypili naše hráčky až do dna v 78. minúte, kedy si center z pravej strany stečovala do vlastnej bránky inak celkom dobre hrajúca Simona Bačová (vlastný) a katastrofálnu prehru spečatila v 85.minúte po prísne nariadenom pokutovom kope Stuparová. Na priebehu hry či výsledku nič nezmenili ani striedania, hoci napríklad Viktória Ščasnárová sa do sľubného zakončenia dostala, ale jej strelu zblokovala suverénna obrana Spartaka Subotica na roh. 

Zdroj: FB Spartak Subotica

​Členky srbského tímu sa tešia z toho, že deklasovali Slovan a o priamy postup si to rozdajú v záverečnom zápase s maďarským Ferencvárosom Budapešť, kým hráčky ŠK Slovan Bratislava nastúpia v utorok 13. augusta o 17.00 h na Tehelnom poli proti moldavskej Agariste Anenii Noi. Tak snáď ozdobia svoju premiéru na národnom futbalovom štadióne aj niekoľkými gólmi a víťazstvom, ktoré by znamenalo konečnú 3. priečku v 5 skupine kvalifikačného miniturnaja Ligy majstrov žien. 

(ars, TASR)

Páčil sa vám článok?