FOTO a VIDEO: Pohárová streda v Bratislave - muži Slovana zvíťazili nad Dundalkom 1:0, ale ženy podľahli Ferencvárosu 1:3

8.8.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Futbaloví priaznivci bratislavského ŠK Slovan mali včera možnosť vidieť na vlastné oči až dva zápasy svojho obľúbeného klubu, ktorú viacerí aj využili. Na Pasienkoch hrali od 17.30 hod. kvalifikačný turnaj Ligy majstrov žien slovanistky proti budapeštianskemu Ferencvárosu a od 20:15 nastúpili muži na Tehelnom poli proti írskemu klubu FC Dundalk.

Štadión na Pasienkoch sa napokon celkom slušne zaplnil a diváci od začiatku mohli sledovať celkom zaujímavú ženskú konfrontáciu, v ktorej sa slovanistky prezentovali precíznou defenzívou a hráčky Ferencvárosu dobrou organizáciou hry s dobre zvládnutou prechodovou fázou a kombináciami.

Do vedenia však išli domáce futbalistky v 33. minúte, keď Maďarkám pri rohovom kope predviedli svoj niekoľko rokov nacvičovaný signál prezývaný "vláčik" a hlavou sa presadila Monika Bytčánková.

​Senzačné vedenie však slovanistky dlho neudržali, pretože po peknej kombinácii sa strelou zvnútra šestnástky po tráve presadila Petra Kocsánová. Do kabín sa teda odchádzalo za stavu 1:1, ktorý vydržal až do 67. minúty zápasu, kedy na trávnik vybehla striedajúca hráčka Marija Aleksič a krásnou strelou do šibenice strhla vedenie na stranu hostiek. Slovanistky počas celého zápasu  museli strašne veľa behať bez lopty, takže ku koncu už hlavne ofenzívnym hráčkam dochádzali sily a domáci tréner si chcel pomôcť striedaniami a postupne poslal do hry Tamaru Morávkovú a Timeu Feketevíziovú, ale ani tie nemali veľa šancí proti profesionálkam z dobre fungujúcej maďarskej obrany a navyše sa v 83. minúte gólovo presadila ešte aj ďalšia striedajúca hráčka Ferencvárosu - Fanni Diószegiová, ktorá skóre uzavrela na konečných 1:3 pre favorita. V prvom zápase našej 5 skupiny sfúkol srbský Spartak Subotica moldavského súpera Agarista - SS Anenii Noi 12:0, čo je rekordný výsledok v prebiehajúcej kvalifikácii Ligy majstrov žien. 

    

Pozitívom bolo, že aj v hľadisku sa odohrával pekný súboj medzi priaznivcami Slovana a budapeštianskeho Ferencvárosu, ktorí dokonca sedeli v jednom sektore, kde sa im za podporu boli hráčky po skončení stretnutia poďakovať... 

Muži ŠK Slovana Bratislava si vo večernom zápase predkola Európskej ligy na Tehelnom poli poradili s írskym Dundalkom 1:0. Tréner Ján Kozák ml. si udržal stopercentnú bilanciu a potešilo ho nielen víťazstvo, ale aj to, že "belasí" na domácej pôde neinkasovali. Hoci bol Kozák s výsledkom spokojný, upozornil aj na nedostatky. "Chceli sme hrať pozorne na nulu, to sa nám podarilo. V prvom polčase sme však ľahko stratili loptu a z toho vyplynula šanca, druhá z následného rohu. Musíme hrať rýchlejšie s loptou, to nám v prvom polčase chýbalo," povedal Kozák. Po zmene strán jeho zverenci nabrali druhý dych. Ich výkon postupne gradoval, vplyv na to mali aj dva sporné momenty, po ktorých sa Bratislavčania dožadovali pokutových kopov. "To sú tie emócie, pre ktoré hráme futbal. Tie chvíle nás naštartovali, asi to tak malo byť," pripustil Kozák. 

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava

Slovan mal v predošlých zápasoch EL problémy v záverečných minútach. Inak tomu nebolo ani v stredu. Domáci síce rozhodli v 87. minúte vďaka Davidovi Holmanovi, v závere však mohli prísť o víťazstvo. Zachránil ich brankár Dominik Greif. "Po góle hostia ožili a išli dopredu. Tlak sme očakávali, aj s trochou šťastia sme ho ustáli. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať, boli sme lepší. Boli tam aj nejaké sporné momenty, ale to nedokážem posúdiť, pretože som to z druhej strany nevidel dobre. Dôležité je, že sme udržali nulu, to je v Európe najpodstatnejšie," uviedol Greif.

Odveta s Dundolkom bude na budúci týždeň v utorok. Slovan bol už pred dvojzápasom v úlohe favorita a potvrdil to aj výkonom. Na rozdiel od duelu s Feronikeli boli spokojní aj diváci. "Mám z toho radosť, ale sme ešte iba v polčase a máme na čom pracovať. Zatiaľ sme nič nedosiahli. Hlavné sú tie emócie, vidíte to aj na hráčoch, ja som to videl. Verím, že ešte zažijeme takéto radostné chvíle," skonštatoval Kozák. Súhlasil s ním aj Greif, ktorý poukázal na kvalitu súpera. "Je to írsky majster a ukázal, že je výborný. Máme dobrý výsledok, ale musíme sa dôsledne pripraviť. Už sme tento rok videli, že nám nedá nikto nič zadarmo."

(ars, TASR)

Páčil sa vám článok?