ROZHOVOR Kapitán futbalistov FC Petržalka: Chceme preskočiť latku z minulej sezóny

5.8.2019
0
Juraj Piroska

Zdroj: Milina Strihovská

Páčil sa vám článok?

Juraj Piroska, 32-ročný kapitán futbalistov FC Petržalka je najskúsenejším hráčom mužstva z pravého brehu Dunaja. S bývalým trojnásobným slovenským reprezentantom sme sa porozprávali na aktuálne témy po zápase nového ročníka II. ligy FC Petržalka – Slavoj Trebišov (5:3), v ktorom dal dva góly.

Značíte si, do koľkej prípravy ste už naskočili?

Uff, tak to ste ma zaskočili, lebo si to nerátam, bolo ich však veľa, možno už pätnásť, lebo v mužskom futbale sa pohybujem od takých sedemnástich rokov. Letné prípravy v dobrom počasí sú oveľa príjemnejšie ako zimné.

Petržalka sa ako nováčik v minulej sezóne umiestnila na ôsmom mieste, ale hovorí sa, že náročnejší býva až ten druhý ročník. Čo myslíte: na aké umiestnenie má vaše mužstvo?

Vždy si treba dávať nejaké ciele, na novú sezónu sme sa dobre pripravili, verím teda, že pre každého budeme nebezpečným súperom. Máme kvalitné mužstvo, preto bol by som rád, keby sme preskočili latku z minulej sezóny a umiestnili sa na vyššej priečke.

Aké prvky priniesol do tréningového procesu nový tréner Jozef Dojčan?

Každý tréner má nejaké predstavy o fungovaní mužstva. Tohto mladého a ambiciózneho trénera počúvame, lebo som presvedčený, že chce pre nás to najlepšie. Stále je ešte iba na začiatku svojej kariéry, ale pre náš tím, v ktorom je veľa mladých hráčov, je to len dobré. Nabáda nás, aby sme hrali kombinačný, atraktívny futbal a aj takto potešili dobrou hrou našich verných fanúšikov.

Ako ste v kabíne vnímali odchod generálneho manažéra Andreja Kalinu, ktorý skončil v klube tesne pred začiatkom nového ročníka II. ligy?

Samozrejme, všetci sme na to v šatni nejako reagovali, hlavne takí, vrátane mňa, ktorých do klubu priviedol práve Kalina. Boli z toho šoku, ale treba rešpektovať jeho rozhodnutie. Pre FC Petržalka odviedol veľa výbornej práce a za to mu ako kapitán mužstva v mene kabíny a celého klubu veľmi ďakujem. Vždy tu má dvere otvorené, sľúbil, že nám bude z tribúny držať palce.

Do nového ročníka II. ligy ste vstúpili cenným víťazstvom nad Slavojom Trebišov 5:3. Na jar ste s týmto súperom doma hrali 0:0, čím si vysvetľujete, že v stretnutí padlo až osem gólov?

Tréner nám prízvukoval, že Trebišov sa v lete posilnil, oproti minulej sezóne je kvalitnejší. Skutočne to na našom ihrisku dobrým výkonom potvrdil, hralo sa hore-dole s viacerými šancami na obidvoch stranách. Bolo dobré, že ešte do prestávky sme mojím gólom vyrovnali na 2:2. A keďže naša nová posila Ladislav Almási dosiahla hetrik, zápas sme tak doviedli do víťazného konca.

Milan Valko

Páčil sa vám článok?