FOTO: V ZŠ na Kalinčiakovej ulici nemajú klasický školský dvor, ale moderný športový areál...

1.8.2019

Zdroj: FB R.K.

Páčil sa vám článok?

Na základnej škole na Kalinčiakovej ulici sa počas letných prázdnin dokončuje azda najmodernejší športový areál nielen v rámci Bratislavy, ale azda aj celého Slovenska. Počas výstavby Národného futbalového štadióna na Tehelnom poli sa myslelo aj na žiakov športovej školy v bezprostrednom susedstve nového stánku...

"Na našej Základnej škole na Kalinčiakovej ulici máme unikátne futbalové ihrisko s umelou trávou a chladením. Posledné týždne tu postupne pre deti vzniká ďalšie futbalové ihrisko – tentoraz s trávnikom,“ pochválil sa na sociálnej sieti starosta MČ Bratislava – Nové Mesto Rudolf Kusý. 

Zdroj: FB Rudolf Kusý

​Faktom je, že počas výstavby Národného futbalového štadióna časť bývalého dvora základnej a materskej školy obsadili unimobunky robotníkov, ktorí napokon pomáhali prebudovať okolitý priestor na jedno veľmi moderné multifunkčné športovisko. 

Zdroj: FB Rudolf Kusý

​Okrem umelého povrchu budú mať žiaci so špecializáciou na futbal k dispozícii aj prírodný trávnik. 

Zdroj: FB Rudolf Kusý

Zdroj: FB Rudolf Kusý

​"A to nie je koniec. Čaká nás rekonštrukcia multifunkčného ihriska, vybudovanie šatní, toaliet... Postupne vytvoríme najlepší športový areál pri základnej škole v Bratislave. Riaditeľ školy pán Dušan Noga preto trávi ďalšie prázdniny na stavbe. Ďakujeme!" dodal novomestský starosta.

(ars)

Páčil sa vám článok?