FOTO a VIDEO: Navštívili sme švédsky raj. Túto krčmu si fanúšikovia zarezervovali už dva mesiace vopred

20.5.2019
0
Švédski fanúšikovia

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Boli sme sa pozrieť na miesto, kde sa chodia pred zápasmi zabávať fanúšikovia švédskeho hokejového tímu. V interiéri reštaurácie Astra na Prievozskej v Ružinove aj vonku na terase vládla pravá hokejová atmosféra, ktorá aj hokejového nenadšenca vtiahla do deja.

Švédski fanúšikovia boli oblečení v dresoch národných farieb a všetci s pivom v ruke družne spievali hokejové hymny. My sme sa rozprávali s fanúšikmi Thomasom a Hassom, ktorí navštívili Bratislavu prvýkrát a ubytovaní sú hoteli Mercure pri Hlavnej stanici. Vyjadrili sa, že sa im tu páči a máme dobré pivo. Bratislava je podľa nich veľmi pekné mesto a všade sa dostanú pešo. Boli veľmi milí, priateľskí, ani u ostatných sme sa nestretli s arogantným správaním. "Máme radi tento šport, u nás má svoju históriu a keďže naši hokejisti tvoria super tím, určite budeme majstri sveta," povedali nám Švédi Thomas s Haasom. Nezabudli však pochváliť aj slovenských hokejistov. Krátko po 15-tej sa všetci v dobrej športovej nálade vybrali pešo smer hokejový štadión na Trnavskú.

Zdroj: nc

​Fanúšikovia Thomas a Hasse

Zaujímalo nás, akým spôsobom si fanúšikovia vyhliadnu takúto fanúšikovskú základňu. Oslovili sme teda majiteľa reštaurácie, ktorý nám povedal, že výber prebiehal prostredníctvom Slovenského hokejového zväzu. Zväz bol oslovený vedúcim švédskych fanúšikov Andreasom a do výberu sa dostalo 8 bratislavských podnikov, ktoré si bol pozrieť osobne. Víťazným podnikom sa stala reštaurácia Astra, kde sa zábávajú švédski fanúšikovia počas hokejových majstrovstiev a podporujú švédsky národný tím. " Fanúšikovia sem chodia asi 3-4 hodiny pred začatím každého ich zápasu a vracajú sa a pokračujú v zábave aj po skončení zápasu, " povedal nám majiteľ reštaurácie na Prievozskej. Dodal, že fanúšikov je tam bežne okolo 500. Reštaurácia je prístupná aj pre verejnosť, ale v čase prítomnosti Švédov tam Slováci veľmi nechodia. Čo sa týka personálu, v čase keď očakávajú fanúšikov, pracujú spolu všetky zmeny. Čo sa týka cien, ceny po začatí majstrovstiev nezvyšovali, za veľké pivo tankový Plzeň (0,5 dl) Švédi zaplatia 1,7 eur, za malé (0,3 dl) euro. Okrem toho si k tomu môžu pochutiť na tradičnom tataráku, bavorskom pečenom kolene, rebierkach či krídelkách.

FOTOGALÉRIA:

A takto to vyzeralo od približne od 13-tej hodiny pred dnešným zápasom Švédsko-Lotyšsko:

Zdroj: nc

​Tu už odchádzajú na štadión podporiť svoj národný tím

(nc)

Páčil sa vám článok?