FOTO a VIDEO: Futbalistky ŠK Slovan v priamom súboji o titul zdolali Bardejov a NMŠK porazili Nitru!

18.5.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Ku kurióznej situácii dnes došlo v ženskej prvej futbalovej lige, keď sa hrali v Bratislave takmer súčasne dva zápasy. O 10:30 h privítal ŠK Slovan Bratislava hráčky Partizánu Bardejov na ihrisku "v jame" pri Kuchajde a len o 100 metrov ďalej sa o 12:00 h začalo stretnutie medzi NMŠK Vitana Bratislava a FC Nitra. V oboch prípadoch uspeli Bratislavčanky, keď belasé zvíťazili 2:0 a červeno-biele 2:1.

Malý futbalový sviatok sa konal dnes na Pasienkoch, kde prvé družstvo ženskej futbalovej ligy hostilo úradujúce víťazky Slovenského pohára - Partizán Bardejov. Zápas sa neodohral na hlavnom ihrisku, ale na vedľajšom, čo je možno trochu škoda, pretože sa naň prišlo pozrieť oficiálne 70 divákov, ale v skutočnosti ich bolo určite vyše sto a sledovali od prvej minúty dramatický zápas. Do vedenia šli už v 2. minúte domáce hráčky, keď sa o úvodný gól postarala Natália Adamecká.

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava ženy

​Belasé hráčky to upokojilo a na ihrisku dominovali, keď veľmi nepúšťali Bardejovčanky do šancí. Tie mali problém vymyslieť niečo konštruktívne či dostať sa do zakončenia, podobne ako pred dvoma týždňami, keď len remizovali na ihrisku NMŠK 0:0. Možno boli Partizánky tvrdšie v súbojoch, ale slovanistky lepšie kombinovali a stále hrozili aj smerom dopredu. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil.

Hráčky Bardejova sa tlačili dopredu, lebo im by ani remíza na predstihnutie Slovana v tabuľke nestačila. Na to, aby si zachovali reálnu šancu na zisk majstrovského titulu v tejto sezóne potrebovali v Bratislave 3 body za víťazstvo. To by znamenalo dať v druhom polčase dva góly. Lenže zápas sa vyvinul presne opačne, keď na trávnik v 67. minúte vybehla Michaela Harvilová, ktorá nahradila dovtedy jedinú úspečnú strelkyňu domácich - Adameckú a už o dve minúty sa krásne vyhla ofsajdu a svoje sólo cez polovicu ihriska zakončila strelou povedľa vybiehajúcej brankárky hostiek Tamary Solárovej.

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava ženy

​Za stavu 2:0 už bolo prakticky o všetkom rozhodnuté a Bardejovčanky pohrozili najviac nebezpečnou strelou v poslednej minúte, ktorú však domáca gólmanka Dominika Rezeková krásnou robinsonádou zneškodnila.Po nej už vypukla na tráve aj medzi divákmi spontánna radosť, pretože slovanistky si výrazne zvýšili svoje šance na zisk majstrovského titulu. Ten sa bude pravdepodobne oslavovať až po poslednom kole, kedy sa Slovan predstaví na pôde zatiaľ tretieho tímu ligy - Spartaka Myjava. Kopaničiarky by však museli všetky tri zostávajúce zápasy súťaže vyhrať a zdolať potrebným rozdielom aj Slovan, ktorý na jeseň zvíťazil doma 3:1. 

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava ženy

Zostava Slovana: 33 Dominika Rezeková, 3 Denisa Mráziková (21 Katarína Pračková), 5 Monika Bytčánková, 18 Viktória Čériová, 16 Tereza Mrocková, 7 Alexandra Hollá, 17 Simona Bačová, 8 Natália Adamecká (Michaela Harvilová), 9 Dominika Koleničková (Viktória Ščasnárová), 19 Ľudmila Maťavková (Victoria Kaláberová), 14 Martina Švecová (Patrícia Gašparovičová). 

Dobrý futbal sa hral aj na južnej strane Kuchajdy - na ihrisku NMŠK Vitana Bratislava v zápase proti FC Nitra. Domáce dostala do vedenia Veronika Frantová v 3. minúte zápasu. Šance mali aj Nitriančanky, najmä Katarína Košlabová, ktorej únik a následnú strelu zlikvidovala opäť skvele chytajúca domáca brankárka Katarína Horňáková. V druhom polčase však snaživé Nitriančanky vyrovnali, keď sa strelou z diaľky presadila Nikola Šobáňová. Domáce Bratislavčanky sa však s remízou nechceli uspokojiť, na ihrisku sa dostala aj ich kanonierka Slávka Sečková a práve po jej akcii padol víťazný gól. Slávka vnikla z krídla do šestnástky, ale jej strelu zastavila tyčka. Odrazenú loptu však napokon pohotovo dorazila do siete Sandra Bohošová. Vitana zvíťazila 2:1 a práve na úkor porazenej Nitry sa vyšvihla na 4.miesto priebežnej tabuľky hneď za trio bojujúce o titul, teda Slovan, Bardejov a Myjavu. Hráčky NMŠK sa v 18. kole predstavia práve na horúcej pôde v Myjave, kým slovanistky čaká výlet na východ Slovenska, kde jej ich úlohou priviezť povinné 3 body z ihriska Lokomotívy Košice.

Zostava NMŠK Vitana Bratislava: Katarína Horňáková, 15 Martina Erdélyová (Lucia Kučerková), 12 Hana Hozzánková, 14 Amarachi Achor, 7 Karolína Srnková, 3 Miroslava Badžgoňová (Andrea Pátková), 9 Orsolya Rublíková (Slávka Sečková), 18 Carmen Absolonová, 11 Viktória Sopóciová, 10 Daniela Jendrušová,  5 Veronika Frantová (19 Sandra Bohošová) 

(ars) 

Páčil sa vám článok?