FOTO: V NTC štartuje zápas medzi Slovenskom a Brazíliou - už ste videli naše tenistky v krojoch?

19.4.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Národné tenisové centrum bude počas veľkonočného víkendu dejiskom zápasu Pohára federácie medzi Slovenskom a Brazíliou. Obe družstvá sa naň pripravujú v Bratislave už niekoľko dní a slovenské tenistky pripravili poriadne prekvapenie hosťom z Južnej Ameriky aj tým, že prišli na slávnostnú recepciu oblečené do národných krojov...


Zdroj: Instagram D.C.

​V Bratislave sa včera konala slávnostná recepcia, na ktorú prišli naše tenistky oblečené do ľudových krojov. Zľava: Viktória Kužmová, Rebecca Šramková, Dominika Cibulková, Anna Karolina Schmiedlova a Magdaléna Rybáriková. 

Dnešný žreb rozhodol o tom, že na úvodnú dvojhru barážového zápasu o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie nastúpi slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková a brazílska dvojka Carolina Meligeniová Rodriguesová Alvesová. Zápas sa začne v sobotu o 13.00 hodine.

Zdroj: Milina Imrichová - Strihovská

V druhom singli si na antuke v AXA aréne bratislavského NTC zmerajú sily slovenská dvojka Viktória Kužmová a brazílska jednotka Beatriz Haddadová Maiová. 

Zdroj: Milina Imrichová - Strihovská

Nedeľňajší program odštartuje o 13.00 h duelom tímových jednotiek Cibulkovej a Haddadovej Maiovej, po nich by sa mali predstaviť Kužmová s Meligeniovou Rodriguesovou Alvesovou. Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták pár Kužmová, Magdaléna Rybáriková. Brazílska kapitánka Roberta Burzagliová predbežne nahlásila tandem Haddadová Maiová, Luisa Stefaniová. Cibulková absolvuje v súboji s Brazílčankami fedcupovú rozlúčku. Hlavným rozhodcom stretnutia bude Kanaďan William Coffey, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Poľka Marta Mrozinská a Francúz Manuel Absolu.

Slovenky vo februári prehrali v stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny v Rige s domácim Lotyšskom 0:4 a musia absolvovať záchranárske práce. V aréne Riga slovenskému kapitánovi Matejovi Liptákovi chýbali Cibulková i Rybáriková. Kužmová, ktorá mala byť pôvodne slovenskou jednotkou, napokon nemohla nastúpiť pre pľuzgier na ruke. Brazília si zabezpečila účasť v baráži o II. svetovú skupinu vďaka triumfu na turnaji americkej zóny na antuke v kolumbijskom Medelline. Vo finále zvíťazila nad Paraguajom 2:0.
      
      barážový zápas o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie
      SLOVENSKO - Brazília
      sobota 13.00 Dominika Cibulková - Carolina Meligeniová Rodriguesová Alvesová, Viktória Kužmová - Beatriz Haddadová Maiová
      nedeľa 13.00 Cibulková - Haddadová Maiová, Kužmová -  Meligeniová Rodriguesová Alvesová
      Kužmová, Magdaléna Rybáriková - Haddadová Maiová, Luisa Stefaniová

(TASR)

Páčil sa vám článok?