Majster sveta z Göteborgu Ján Lašák pokrstil knihu Ciki-caki, ciki-cak

17.3.2019
0
Ján Lašák - krst knihy Ciki-caki, ciki-cak

Zdroj: Milina Strihovská

Páčil sa vám článok?

Slovenský hokej má odkrútených už 90 rokov a pri tejto príležitosti sa v sobotu 16. marca v jednom z bratislavských nákupných centier konal krst knihy Ciki-caki, ciki-cak. Vždy keď sa šatňou a chodbami štadióna ozýval tento pokrik, bolo jasné, že naši hokejisti majú za sebou vydarených 60 minút.

V knihe na  71 stranách je dostatočný priestor venovaných aj najúspešnejšiemu slovenskému klubu HC Slovan Bratislava a taktiež jeho legendám. Bol to práve Slovan, ktorý v roku 1979    ako prvý slovenský klub v histórii dokázal zvíťaziť v mimoriadne silnej česko-slovenskej lige. Jeho dres obliekali skutočné legendy nášho hokeja – Ján Starší, Vladimír Dzurilla, Jozef Golonka,  Václav Nedomanský, Milan Kužela, Marcel Sakáč, bratia Marián, Peter a Anton  Šťastní, Dárius Rusnák, Dušan Pašek, Zdeno Cíger, Ľubomír Višňovský, Miroslav Šatan a ďalší.    

Knihu pokrstil bývalý reprezentant, majster sveta z 2002 Göteborgu  Ján Lašák s deťmi z hokejových slovenských klubov a 210  nálepkami hokejových legiend a suchým ľadom. Na krst prišiel aj ďalší špeciálny hosť, tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsey, ktorý v nedeľu 17. marca oslavuje 68. narodeniny. Organizátori mu k sviatku dali peknú tortu.  Po skončení krstu, na ktorom sa zúčastnil aj prezident SZĽH Martin Kohút nasledovala autogramiáda s Jánom Lašákom a Craigom Ramseyom.

Zdroj: Milina Strihovská

​"Už o necelé dva mesiace sa na Slovensku uskutočnia MS v hokeji. Bude to pre našu krajinu veľká udalosť. Verím, že naši reprezentanti postúpia zo základnej A-skupiny v Košiciach do štvrťfinále, ktoré sa bude hrať v Bratislave,“ vraví Martin Kohút.

Craig Ramsey:

Zdroj: Milina Strihovská

​"Knihe želám, aby mala veľa spokojných čitateľov. Podľa mňa je pekná, výstižná, nerobila sa na rýchlo, využili sa v nej aj moderné technológie.  V knihe je aj dosť histórie, som rád, že sú v nej spomenutí ľudia, ktorí sa zaslúžili o vznik slovenského hokeja. Isteže, pomaly sa už blížia MS, napätie bude stúpať, veľmi pozorne sledujeme všetkých hráčov, ktorí pripadajú do nominácie na svetový šampionát,“ povedal nám Ján Lašák, tréner brankárov v slovenskej reprezentácii.

(mv)

Páčil sa vám článok?