Hádzanárky o titul Bratislavy II.

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Hádzaná a Bratislava patrili vždy nerozlučne k sebe. Už v 70. rokoch tu hrávali svoje pohárové stretnutia Nitra či Hlohovec, nejeden pamätný zápas zohrali v Petržalke muži ČH a priaznivci hádzanej určite doteraz so slzou v kútiku spomínajú na osemdesiate roky, keď v Bratislave vypukol ženský hádzanársky ošiaľ.

Štart s Interom dominovali najvyššej federálnej súťaži a ich vzájomné súboje neurčovali len šampióna Bratislavy, ale išlo v nich o tituly majsteriek ČSSR.

Dnes má Bratislava v najvyššej súťaži znovu dve družstvá a koncom októbra sa chystá prvé derby sezóny - Inter hostí Chiranu Premu. Tréner hosťujúcej Chirany Peter Hložek: ,,Naše tohtoročné ciele sú dostať sa do prvej štvorky a tam sa pokúsiť sťažiť život favoritom, ako je Banská Bystrica či Šaľa. Práve Inter je jedným z družstiev, s ktorými budeme o účasť v štvorke bojovať a aj tento zápas naznačí, aká je sila týchto tímov.”

Derby má vždy svoje špecifiká, základom je však pravidlo, že favorit zvykne prehrávať... Peter Hložek: ,,Obe družstvá sa poznajú, ťažko sa niečím prekvapia. Medzi nami favorit neexistuje, v podstate rozhodne aktuálna forma. Interistky poznajú našu halu, my ich, takže sa nedá hovoriť ani o výhode domáceho prostredia. Určite sa však veľmi tešíme, navyše prídu fanúšikovia a bude to vlastne priamy súboj o majstra Bratislavy II!”

Peter Hložek odpovedal aj na otázku, či sa ešte môžu vrátiť časy Ďurišinovej, Stašovej a súbojov o majstra republiky: ,,Vtedy bola iná doba, Štart i Inter pozbierali najlepšie slovenské hráčky, chodilo sa sem za štúdiami. Dnes to je iné, zahraničné posily idú tam, kde sú peniaze. Podstata už nie je v oddieloch, ale vo financiách.” A ako sa Chirana chystá na derby? ,,Už týždeň predtým sa žije takýmto zápasom. A čo sa od neho dá čakať? Bude to súboj krídiel s krídlami, spojok so spojkami, brankárok s brankárkami. My aj súperky vieme, že musíme tie druhé donútiť ku chybám. Keď nám to vyjde, najmenej dva mesiace sme majsterkami Bratislavy!”

Michal Minďaš

Páčil sa vám článok?