Tip na voľný čas: Kam za športom? Ťahákom je DC Slovensko - Kanada

31.1.2019
0
Martin Kližan

Zdroj: stz.sk

Páčil sa vám článok?

Počas tohto športového víkendu (presnejšie v prázdninový piatok a sobotu) sa najväčšia pozornosť upiera  na kvalifikačný duel Davisovho pohára tenistov  Slovensko – Kanada v  bratislavskej AXA aréne NTC. Víťaz zápasu si vybojuje postup na finálový turnaj zreformovanej súťaže v Madride (18.-24. novembra). Úvodné piatkové dvojhry odštartujú o 15.00 h. V soboru od 11.00 sú na programe štvorhra a záverečné single.

S Kanaďanmi majú Slováci priaznivú bilanciu 1:0. V septembri 1997 zvíťazili v Montreale 4:1 a prvý raz v histórii postúpili do svetovej skupiny. Účasť v kvalifikácii si zabezpečilo vlani v októbri vďaka víťazstvu 3:1 nad Bieloruskom v NTC. Hlavným strojcom triumfu bol Martin Kližan, ktorý na antuke vyhral obe dvojhry a po boku Poláška uspel aj vo štvorhre. 

Dvojka singlovej zostavy domácich Filip Horanský a jednotka hostí Denis Shapovalov sa stretnú v úvodnej z dvoch piatkových dvojhier na antuke pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC.  Po nich sa predstavia jednotka tímu SR Martin Kližan (na fotografii) a dvojka Kanaďanov Felix Auger-Aliassime. Rozhodol o tom štvrtkový žreb programu stretnutia v jeho dejisku.

Sobotňajší program o 11.00 h sa začne štvorhrou, na ktorú kapitán Dominik Hrbatý nahlásil pár Igor Zelenay, Filip Polášek. Za Kanadu v debli nastúpia Felix Auger-Aliassime a Denis Shapovalov.

Od Kližana čaká Hrbatý dva body, líder slovenského tímu však tvrdí, že zápasy proti Augerovi-Aliassimeovi a Shapovalovovi nebudú ľahké. ,,Sú to skvelí tenisti. Shapovalov je svetový hráč, vlani som ho zdolal v troch setoch na turnaji v Petrohrade, no to bolo v hale. Na antuke to bude iný zápas. Verím, že diváci si prídu na svoje. Dúfam, že nás vyburcujú a poženú k víťazstvu. Je dobré, že začína Filip, budem sa mu snažiť dať nejaké rady."

 1. FEBRUÁR (piatok)

ATLETIKA: Míting slovenskej skokanskej tour Jumperia - Bratislavská latka - hala Elán (10.30)

TENIS: Davisov pohár reprezentačných družstiev mužov - kvalifikačné kolo o postup na finálový turnaj svetovej skupiny
Slovensko – Kanada, úvodné dve dvojhry (NTC, 15.00)

2. FEBRUÁR (sobota)

TENIS: Davisov pohár Slovensko – Kanada, štvorhra a záverečné dvojhry (NTC, 11.00)

RÝCHLOSTNÁ KANOISTIKA: Majstrovstvá Slovenska na trenažéroch - Bratislava-OC Avion (10.00, finále 1000 m 13.30, finále 200 m 16.00)

VODNÉ PÓLO: I. liga žien - 2. turnaj – Bratislava-Pasienky, ŠG Olympia Košice - Slávia UK Bratislava (10.30), ŠG Olympia Košice - PVK Vrútky (14.30), Slávia UK Bratislava - PVK Vrútky (18.30)

(mv)

Páčil sa vám článok?