Futbalisti Slovana zvíťazili v nervóznom zápase v Nitre 2:1

11.11.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Fortuna liga pokračovala dnes 15. kolom a bratislavský Slovan sa predstavil na vynovenom štadióne FC Nitra, odkiaľ si v hektickom zápase plnom napätia, troch gólov i troch červených kariet priviezol domov plný počet bodov za víťazstvo 2:1.

Favorizovaní hostia mohli ísť do vedenia v 13. minúte, ale brankár Hroššo vyrazil pekne Holmanovu strelu. Slovan mal tlak, Križan v 19. minúte vykopol z bránkovej čiary Mohovu strelu. Aj v ďalších fázach tvrdil muziku Slovan, skórovať sa mu podarilo až z pokutového kopu, ktorý v 38. minúte premenil Šporar po faule v šestnástke na Apaua. V 45. minúte ešte Hroššo zlikvidoval veľkú šancu Šporara, ale o pár okamihov už nestačil na umiestnenú strelu Holmana.

Nitra nezložila zbrane a hneď na začiatku druhého polčasu znížil Fábry veľmi podarenou strelou z hranice šestnástky. V 57. minúte domáci dostali loptu za Greifov chrbát, ale gól neplatil pre útočiaci faul. Po hodine hry dostal druhú žltú kartu Šporar a musel predčasne pod sprchy. Nitra sa snažila niečo na Slovan vymyslieť, ale nedarilo sa jej vypracovať si čistú šancu. V 81. minúte sa sily na ploche vyrovnali, červenú kartu po druhej žltej dostal Kóňa, keď dohral súboj bez lopty. V nervóznom závere skratoval Niba a po údere do tváre protihráča dostal ČK aj on. V 90. minúte ešte netrafil odkrytú bránu z väčšej vzdialenosti Moha, ale "belasých" to napokon nemuselo mrzieť, keď zvíťazili 2:1.

Hlasy trénerov:

Ivan Galád, tréner Nitry: "Aj napriek úcte ku kolegovi, ktorú nepochybne chovám, sa k dnešnému zápasu nevyjadrím pre veci, ktoré sa udiali počas zápasu."

Martin Ševela, tréner Slovana: "Odohrali sme výborný prvý polčas. Hrali sme rýchlo na jeden – dva dotyky, ukázali sme kvalitu a vytvorili sme si dostatok šancí na to, aby sme strelili viac než dva góly. Cez prestávku sme hráčov upozorňovali, že súper prestrieda a pôjde do rizika, no napriek tomu sme mali zlý vstup a Nitra získala veľkú energiu. Druhý polčas bol viac o bojovnosti ako o hernej kvalite. Ak v takýchto zápasoch nedáte tretí gól, ale naopak, súper zníži na 1:2, je to stále otvorené a protivník cíti šancu. Postupom času prišli karty, vylúčenia a miestami zbytočné emócie, na druhej strane, aj emócie patria k futbalu. Prišli sme do Nitry s cieľom vyhrať, čo nám vyšlo, no druhý polčas si musíme dôkladne rozobrať a poukázať na veci, ktoré neboli podľa našich predstáv. Víťazstvo nás teší, potrebujeme však pracovať na viacerých veciach v našom hernom prejave. Ďakujeme za podporu aj fanúšikom, ktorí si našli cestu do Nitry a povzbudzovali nás, i keď ma mrzí incident z druhého polčasu, keď sa emócie z trávnika preniesli aj do publika. Dôležité je, že sa nikomu nič nestalo. Som rád, že sme sa po zápase mohli spoločne s našimi priaznivcami tešiť z cenných troch bodov."

FC Nitra - Slovan Bratislava 1:2 (0:2)
Góly: 46. Fábry - 38. Šporar (z 11 m), 45.+1 Holman, ŽK: Križan, Kóňa, Fábry, Niba - Šporar, Ljubičič, Moha, Božikov, ČK: 81. Kóňa po 2. ŽK, 86. Niba po 2. ŽK - 60. Šporar po 2. ŽK. Rozhodovali: Chmura - Kováč, Žákech, 2412 divákov.
Nitra: Hroššo - Kuník, Križan, Niba, Chovanec (84. Machovec) - Kóňa, Šimončič - Charizopulos (46. Vestenický), Chobot (46. Čeredničenko), Fábry - Abdulrahman
Slovan: Greif - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - Ljubičič, Holman (70. Saláta), de Kamps - Čavrič (81. Dražič), Šporar, Moha (90.+2 Hološko)

(TASR, foto: TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie