Futbalistky ŠK Slovan sa v 6. kole trápili, ale priviezli domov víťazstvo, kým hráčky NMŠK pripravil o bod rozhodca

6.10.2018

Zdroj: Ahoj Bardejov

Páčil sa vám článok?

V I. futbalovej lige žien bolo počas uplynulého víkendu na programe 6.kolo v rámci ktorého hráčky NMŠK vycestovali do ďalekého Bardejova, kde prehrali po vymyslenej penalte 0:1, kým slovanistky síce v Banskej Bystrici vyhrali 2:1, ale pozahadzovali množstvo šancí a napokon boli radi, že naplno bodovali.

Futbalistky ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v 6. kole I. ligy žien na pôde Banskej Bystrice 2:1. Belasé, ktoré sa museli z rôznych dôvodov zaobísť bez viacerých hráčok, počas celého zápasu herne dominovali, avšak doslova neskutočným spôsobom sa trápili v koncovke. Nedokázali sa presadiť ani z pokutového kopu, viackrát nastrelili konštrukciu domácej brány a nevyužitých ostalo aj ďalšie obrovské množstvo ich výrazných šancí. V prvom polčase išli slovanistky pomerne rýchlo do vedenia po presných zásahoch Patrície Gašparovičovej a Martiny Švecovej, no následne si situáciu skomplikovali vlastným gólom. V druhom dejstve súpera poriadne tlačili, no skóre sa aj napriek ich nespočetnému množstvu príležitostí nezmenilo. Do stretnutia v drese belasých zasiahli aj dve 15-ročné hráčky. Od začiatku druhého polčasu dostala ďalšiu šancu Tamara Morávková, no a premiéru v ženskom tíme tentokrát absolvovala Tereza Mrocková, ktorá na ihrisko vybehla v 66.minúte. „Podarilo sa nám streliť rýchle dva góly, čo nám veľmi pomohlo. Zápas sme si však sami skomplikovali veľmi smolným vlastným gólom a nepremenenou penaltou. Od tohto momentu sme sa začali veľmi trápiť vo finálnej fáze a nedokázali sme streliť gól ani z vyložených šancí. Dôležité je, že sme si výsledok 2:1 ustrážili a doviedli stretnutie do víťazného konca," povedal tréner žien Martin Masaryk.

Počas najbližšieho víkendu majú ligy všetkých troch vekových kategórii ženy, dorastenky i žiačky kvôli reprezentačným akciám prestávku. Ďalší zápas tak ženy Slovana čaká v nedeľu 14. októbra, kedy sa o 10.00 h v domácom prostredí postavia proti Ružomberku.

MFK Dukla Banská Bystrica  – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:2)

Góly: 38. Pribilová (vlastný) - 5. P. Gašparovičová, 25. Švecová

Zostava Slovana: Matúšková – D. Mráziková (66. Mrocková), Pribilová, Čeriová, Bytčánková, Lacková (46. Morávková) – Hollá (C), Ščasnárová – Bačová – P. Gašparovičová, Švecová (78. Adamecká).

Zdroj: Ahoj Bardejov

​Miroslava Badžgoňová v súboji s bardejovskou reprezentantkou Monikou Havranovou.

„Na stretnutie sme sa zodpovedne pripravovali a do Bardejova aj napriek viacerým absenciám hráčok sme určite nešli s malou dušičkou. Verili sme, že Bardejovu budeme vyrovnaným súperom, čo sa aj potvrdilo, keď sme za celý zápas Bardejov nepustili do žiadnej vyloženej šance, naopak, naša hráčka Carmen Absolonová za stavu 0:0 nastrelila tyčku domácej bránky a ešte v prvom polčase po centri Kristíny Csibovej si domáce pomaly strelili vlastný gól. No žiaľ, potvrdila sa „starodávna povera“, že pri cestách na Východ už po prejdení Popradu prehrávaš 0:1, pretože v 60. minúte rozhodca zapískal nepochopiteľný pokutový kop v prospech Bardejova, ktorému sa netešili a nechápali ani domáce hráčky. Ešte dobre, že máme moderné technológie a tento verdikt si môžu všetci pozrieť vo videu na stránke www.futbalnet.sk,“ povedal pre Bratislavské noviny sklamaný tréner Roman Jasovský. Jeho zverenkyne po inkasovanom góle preskupili sily, pomalyotvárali hru a tlačili sa viac pred domácu bránku, no žiaľ aj napriek snahe sa hráčkam NMŠK  nepodarilo skóre vyrovnať. „Aj napriek prehre musím našej hráčky pochváliť, pretože aj napriek tomu, že Bardejovčanky boli obrovský favorit zápasu, tak sme boli svedkom typického remízového zápasu a tento výsledok by stretnutiu určite svedčal, ako víťazstvo s pomocou „dvanásteho hráča domácich“. Zbrane neskladáme, som rád, že naša sila a sebavedomie každým stretnutím stúpa. Počas reprezentačnej prestávky sa dávame dokopy zdravotne a tešíme sa na ďalšie stretnutie na Východe, u nováčika Lokomotívy Košice, kde cestujeme v nedeľu 14.10.s cieľom bodovať.“

Zdroj: Ahoj Bardejov

​Martina Erdélyová uniká domácim hráčkam.

Partizán Bardejov - NMŠK Vitana Bratislava 1:0 (0:0)

Gól: 61. Dimitrijevič

Zostava NMŠK: K. Horňáková – Rublikova, Hozzánková, Achor (89. Augustovičová), Jendrušová, Czvedlerová, Csibová (77.Pikáliová), Badžgoňová, Absolonová, Erdélyová, Sopóciová

(ars, foto: FB)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie