FOTO a VIDEO: V bratislavskom futbalovom derby na seba dnes podvečer narazia hráčky Slovana a NMŠK

14.9.2018

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

V I. futbalovej lige žien zostalo po 3. kole už len jedno družstvo, ktoré nestratilo v doterajších súbojoch ani bod. Je ním majstrovský tím ŠK Slovan Bratislava, ktorý si v uplynulom kole priviezol z pôdy Spartaka Trnava suverénne víťazstvo 5:0. A keďže jeho najväčší konkurent - Partizán Bardejov zaváhal v Nitre, kde len remizoval 0:0, tak si belasé určite budú chcieť udržať náskok na čele súťaže aj po dnešnom derby proti NMŠK Vitana Bratislava.

Bratislavské derby sa v rámci 4. ligového kola bude hrať dnes, teda v piatok 14. septembra 2018 o 17,30 hodine na umelom trávniku areálu ŠK Slovan Bratislava na Telocvičnej ulici v Prievoze. Favoritom sú domáce slovanistky, ktoré podávajú v tomto ročníku zatiaľ suverénne výkony. Naposledy deklasovali Trnavu, kým NMŠK v 3. kole prehral v Žiline 2:3, hoci počas zápasu Bratislavčanky dvakrát vyhrávali. 

V ostatnom derby na jar tohto roku zvíťazili futbalistky Slovana nad NMŠK 2:0 a o zápase vtedy priniesla reportáž aj televízia JOJ v hlavnej spravodajskej relácii Šport: 

Zaujímavú príchuť zápasu môže dodať skutočnosť, že vo farbách NMŠK pôsobí viacero bývalých slovanistiek ako napríklad brankárka Katarína Horňáková, obrankyne Hana Hozzánková, Orsolya Rubliková, stredopoliarky Carmen Absolonová, Martina Erdélyová, Daniela Jendrušová, Andrea Pátková či útočníčky Jana Roziaková a Denisa Stefanová. A mladé slovanistky zase majú ideálnu príležitosť dokázať, že sú lepšie ako boli ich predchodkyne.

Výsledky 3. kola:

FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 0:5 (0:2)

Góly: 15. Viktória Ščasnárová 0:1, 25. Martina Švecová 0:2, 55. Martina Švecová 0:3, 61. Monika Bytčánková 0:4, 69. Monika Bytčánková 0:5

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava ženy

​Na snímke kapitánka Slovana Alexandra Hollá počas zápasu so Spartakom Trnava...

ŠKF VIX Žilina - NMŠK Vitana Bratislava 3:2 (1:1)

Góly: 1. Andrea Pátková 0:1, 32. Simona Pružinská 1:1, 47. Denisa Stefanová 1:2, 79.Gabriela Kubašková 2:2, 81. Veronika Jančová 3:2

Zdroj: FC ŠKF VIX Žilina

​Momentka zo zápasu ŠKF VIX Žilina - NMŠK Vitana Bratislava, kde domáce otočili výsledok vo svoj prospech...

(ars, foto: FB, video: YouTube)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie