FOTO a VIDEO: Futbalistky Slovana aj NMŠK zvíťazili aj v 2. kole ligy a spolu s Bardejovom vytvorili čelné trio tabuľky

6.9.2018

Zdroj: FB MFK Dukla Banská Bystrica

Páčil sa vám článok?

Uplynulý víkend sa odohralo kompletné 2. kolo I. futbalovej ligy žien a obe bratislavské družstvá - ŠK Slovan Bratislavy a NMŠK Vitana Bratislava nad svojimi súperkami zvíťazili. Belasé zdolali v nedeľu predpoludním na umelej tráve v Prievoze Spartak Myjava 3:1 a rovnaké víťazstvo si ešte v sobotu priviezli hráčky NMŠK z pôdy MFK Dukla Banská Bystrica.

Hráčky Slovana privítali ambicióznu Myjavu a po polhodine zápasu bol stav nerozhodný 1:1, keď domáce v úvode dostala do vedenia Monika Bytčáková, ale v 24. minúte vyrovnala krásnym lobom Andy Bogorová. Ešte pred koncom prvého polčasu však suverénne premenila svoj brejk slovenská reprezentantka Dominika Koleničková a v 2. polčase výsledok poistila Martina Švecová dorážkou Bytčákonkovej strely, ktorú brankárka hostiek vyrazila pred seba. 

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava ženy

​Dominika Koleničková strelila víťazný gól Slovana v zápase proti húževnatým Myjavčankám.

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava ženy

Katarína Niňajová sa stáva oporou ženského tímu belasých. Na snímke s hrajúcou trénerkou Myjavy Ivetou Neveďalovou.

ŠK SLOVAN BRATISLAVA – SPARTAK MYJAVA  3:1 (2:1)

Góly: 9. Bytčánková, 41. Koleničková, 52. Švecová – 24. Bogorová.

Zostava Slovana: Rezeková – D. Mráziková, Pribilová, Čeriová, Bytčánková, Pračková (C) – Bačová, Ščasnárová (46. Niňajová), Kaláberová (70. P. Gašparovičová) – Koleničková (86. Lacková), Švecová (81. Morávková).

Zostrih zo zápasu: 

Priebeh zápasu medzi MFK Dukla Banská Bystrica a NMŠK Vitana Bratislava pre Bratislavské noviny opísal hosťujúci tréner Roman Jasovský: "V Banskej Bystrici sa nikdy nehralo ľahko, preto som rád, že sme na ihrisku nepríjemného súpera uspeli a domov si odviezli 3 body. Naše držanie lopty a pobyt na súperovej polovičke bol 75 %, no žiaľ, prvý polčas nám nevychádzali krídelné dlhé prihrávky, ktoré súper dokázal zachytávať a rovnako tak sme neboli aktívni pri streľbe z diaľky. Domáce hráčky hrali rýchle nepríjemné kontry na kvalitnú hráčku Briššovú a jeden rýchly protiútok im vyšiel, preto súper vyhral polčas 1:0 aj napriek tomu, že vyťažili z minima maximum."

Zdroj: MFK Dukla Banská Bystrica

Vyrovnávajúci gól v Banskej Bystrici strelila Silvia Tomašovičová (č.4)​

Zdroj: MFK Dukla Banská Bystrica

​Hosťujúca hráčka Carmen Absolonová v súboji s domácou kapitánkou Natáliou Veselovou.

"My sme v prvej polovičke zápasu spálili stopercentnú šancu Tomašovičovej, ktorá sa musí premieňať. Do druhého polčasu sme naše dievčatá posmelili a pripomenuli sme pokyny zo šatne a vyšlo nám to. Svoju vyloženú šancu ešte spálila Stefanova, no naše hráčky zvýšili nasadenie, súper postupne „odchádzal“ kondične a my sme sa dostávali do nebezpečných šancí, ktorých väčšinu sme aj premenili. Od úvodu druhého polčasu sme nasadili tempo hry, ktoré vystupňovali aj striedajúce hráčky, ktoré boli aj pri strelenom druhom a treťom góle. Som rád, že sa nám podarilo otočiť polčasový výsledok, v hre bolo ešte zopár nedostatkov, ale hra sa lepší zo zápasu na zápas a verím, že kvalita našej hry bude mať ešte stúpajúcu tendenciu a potrápime aj favoritov z čela tabuľky. Takéto víťazstvo, keď sa otočí nepriaznivý stav sa veľmi cení a ja zaň ďakujem všetkým hráčkam, ktoré do Banskej Bystrice cestovali," dodal Jasovský.

Zdroj: MFK Dukla Banská Bystrica

​Víťazný gól NMŠK v Banskej Bystrici strelila rýchla útočníčka Denisa Štefanová.

MFK DUKLA BANSKÁ BYSTRICA - NMŠK VITANA BRATISLAVA 1:3 (1:0)

Góly: 24. Briššová - 65. Silvia Tomašovičová, 78. Denisa Štefanová, 82. Gold Tochi Orji

Zostava NMŠK: Katarína Horňáková - Lucia Kučerková (66.Kristína Csibová), Hana Hozzánková, Orsolya Rublíková - Denisa Štefanová, Miroslava Bandžgoňová (66.Sandra Bohošová), Andrea Pátková, Carmen Absolonová, Martina Erdélyová (88.Dominika Czvedlerová), Silvia Tomašovičová (66.Veronika Frantová), Viktória Sopóciová (79.Gold Tochi Orji).  

Liga pokračuje cez víkend 3. kolom. Hráčky Slovana sa naše predstavia v nedeľu 9. septembra o 15.00 h v Modranke proti nováčikovi najvyššej súťaže Spartaku Trnava a futbalistky NMŠK Bratislava pocestujú na horúcu pôdu do Žiliny, kde na umelej tráve odohrajú zápas proti ŠKF VIX. Situácia v tabuľke je momentálne taká, že na čele je Partizán Bardejov s plným počtom bodov a skóre 8:0 prenasledovaný dvojicou ŠK Slovan a NMŠK Bratislava, ktoré majú skóre 8:1 respektíve 5:2.  

(ars, foto: FB ŠK Slovan Bratislava ženy, FB MFK Dukla Banská Bystrica, video: YouTube)

Páčil sa vám článok?