Futbalový Slovan zažil najväčšiu hanbu za posledné roky a môže si za to sám!

30.8.2018

Zdroj: Šk Slovan com

Páčil sa vám článok?

Ešte včera sa tréner ŠK Slovan Bratislava Martin Ševela tešil z povinného víťazstva svojich zverencov v 3. kole Slovenského pohára nad TJ ISKRA Horné Orešany v pomere 2:0 a dnes sa futbalisti z hlavného mesta aj fanúšikovia belasých dozvedeli, že Slovan v Slovnaft Cupe končí. Dôvodom je neoprávnený štart novej posily – Marina Ljubičiča. Slovenský futbalový zväz musel zápas kontumovať 3:0 v prospech domácich a Slovan teda triumf v tejto súťaži neobháji!

Futbalisti Slovana Bratislava neobhája triumf v Slovnaft Cup-e. Športovo-technická komisia Slovenského futbalového zväzu na svojom mimoriadnom štvrtkovom zasadnutí totiž skontumovala výsledok zápasu 3. kola Slovenského pohára medzi TJ ISKRA Hornými Orešanmi a Slovanom (0:2) na 3:0 v prospech domáceho tímu. Dôvodom bol neoprávnený štart Marina Ljubičiča, ktorý v tomto ročníku Slovnaft Cup-u už nastúpil za DAC Dunajská Streda v rovnakej fáze Slovnaft Cupu na pôde MŠK Púchov (5:2).

„ŠTK SFZ ako riadiaci orgán Slovnaft Cup-u (Slovenského pohára) na základe Zápisov o stretnutí 2. kola Slovnaft Cup-u zo dňa 08.08.2018 medzi MŠK Púchov – FK DAC 1904 Dunajská Streda a 29.08.2018 medzi TJ ISKRA - HORNÉ OREŠANY – ŠK Slovan Bratislava futbal rozhodla, že za neoprávnený štart hráča Marina Ljubičiča (1357563) podľa čl. 21 aktuálneho Rozpisu súťaží SFZ a čl. 52 písm. e) súťažného poriadku SFZ kontumuje pohárové stretnutie 2. kola Slovnaft Cup-u medzi TJ ISKRA - HORNÉ OREŠANY – ŠK Slovan Bratislava futbal v prospech domáceho družstva 3:0 podľa čl. 11 bod 2, čl. 82 bod 1 písm. f) súťažného poriadku SFZ. To znamená, že do 3.kola Slovnaft Cupu postupuje družstvo TJ ISKRA - HORNÉ OREŠANY. ŠTK SFZ zároveň na základe čl. 82 bod 2 SP SFZ podáva podnet na začatie disciplinárneho konania podľa článku 53 disciplinárneho poriadku SFZ voči hráčovi Slovana Marinovi Ljubičičovi Disciplinárnej komisii Slovenského futbalového zväzu," uvádza sa vo vyhlásení zverejnenom na oficiálnej stránke Slovenského futbalového zväzu futbalsfz.sk.

Ešte včera Martin Ševela po zápase v Horných Orešanoch spokojne konštatoval: „Chceli sme, aby čo najviac hráčov z kádra prvého tímu dnes malo zápasovú záťaž. Preto sme hráčov rozvrhli aj do dorastu a juniorky, tieto tímy dnes tiež hrali svoje zápasy. Splnili sme povinnosť postúpiť ďalej, no mali sme veľa ďalších príležitostí, ktoré sme nedotiahli do takej kvality, akú si predstavujeme. Rozdiel v skóre mohol byť oveľa výraznejší, musíme pracovať na efektivite. Pozitívne je, že sa nikto nezranil a že hráči budú pripravení na dôležitý ligový duel v Žiline. Páči sa mi tento model Slovenského pohára, pri ktorom zavítate do obcí a miest, kde by sa Slovan inak zrejme nikdy nedostal. Na zápas prišla pekná návšteva a hralo sa v dobrej atmosfére. Z nášho pohľadu by som si vedel predstaviť výkon vo vyššom tempe a s vyšším počtom gólov v sieti súpera. Stále teda máme na čom pracovať, pripravíme sa na ligový duel v Žiline, následne nás čaká pohárový súboj vo Vrbovom.“ A dnes sa už aj on dozvedel, že do Vrbového pocestujú namiesto Slovanistov hráči z neďalekých Horných Orešian. Pre taký klub ako je ŠK Slovan Bratislava je to naozaj dosť veľká hanba, ak futbalové pravidlá neovládajú kompetentní funkcionári a neoprávnený štart svojho hráča si nevšimne ani nikto z členov realizačného tímu A-mužstva. Fanúšikovia na oficiálnej facebookovej stránke klubu žiadajú okamžité odvolanie športového riaditeľa ŠK Slovan Bratislava Richarda Trutza, ktorý by mal byť zodpovedný za to, aby k takýmto pochybeniam nedochádzalo. 

(TASR, ars, foto: TASR)  

Páčil sa vám článok?