FOTO a VIDEO: Oba bratislavské kluby v I. kole futbalovej ligy žien zvíťazili – Slovan v Nitre a NMŠK v Trnave

30.8.2018

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava ženy

Páčil sa vám článok?

Zdá sa, že ženské tímy ŠK Slovan Bratislava aj NMŠK Vitana Bratislava sa dobre pripravili na štart nového ročníka I. futbalovej ligy, keďže oba tímy zvíťazili na ihriskách súperov. Slovanistky deklasovali Nitru 5:0 a NMŠK vyhral na pôde Spartaku Trnava 2:1.

Zostrih najzaujímavejších momentov zo zápasu FC Nitra - ŠK Slovan Bratislava: 

Slovanistky nastúpili v tejto zostave: 

Dominika Rezeková - Sandra Pribilová, Monika Bytčánková, Viktória Čériová, Terézia Kulová (Katarína Niňajová), Alexandra Hollá, Martina Švecová (Katarína Pračková), Martina Šurnovská, Simona Bačová (Victoria Kaláberová), Dominika Koleničková (Viktória Ščasnárová), Denisa Mráziková.

Gólovo sa presadili: 16. Martina Šurnovská 0:1, 26. Simona Bačová 0:2, 38. Denisa Mráziková 0:3, 55. Martina Šurnovská 0:4, 71. Martina Šurnovská 0:5.  

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava ženy

​Na snímke Denisa Mráziková (v bielom - vpredu) - nová posila ŠK Slovan Bratislava, ktorej sa hneď pri svojej premiére v novom drese podarilo streliť gól. 

Hráčky NMŠK sa predstavili na horúcej pôde ligového nováčika - Spartaka Trnava. Zápas nám opísal tréner Bratislavčaniek Roman Jasovský:  "Stretnutie prvého kola v I.lige žien v Trnave nebolo pre nás jednoduché, pretože Trnava má dlhodobo konsolidovaný káder žien a doma bude nepríjemná pre viaceré družstvá. Už viac rokov sa snažila o postup do prvej ligy a teraz keď im to konečne vyšlo, sa určite nebudú chcieť zahanbiť. S výkonom v prvom polčase som spokojný, väčšinu času sme trávili na súperovej polovičke, strelili sme dva góly, vytvorili ďalšie šance a veľmi veľa rohových kopov. Trocha kľúčovým momentom pre ďalší vývoj stretnutia bol, keď v druhom polčase súperova brankárka podbehla center a následnú šancu naše hráčky nevyužili, súper dal zanedlho po tejto našej obrovskej šanci kontaktný gól a psychicky sa veľmi nadýchol a zatlačil nás. My sme sa naopak možno zo strachu o výsledok až priveľmi stiahli a to bola voda na mlyn domácich. Na konci domáca útočníčka spálila miliónovú šancu, takže s výsledkom sme určite veľmi spokojní. Na hre a hlavne na plynulom prechode do ofenzívy a hre v krídelných priestoroch musíme ešte popracovať, no prechádzame menšou obmenou kádra, takže je potrebná trpezlivosť..." 

Za NMŠK sa v 1. kole predstavili tieto hráčky:

Katarína Horňáková - Lucia Kučerková (Kristína Csibová), Hana Hozzánková, Daniela Jendrušová (Karolína Srnková), Martina Erdélyová, Dominika Czvedlerová (Silvia Tomašovičová), Carmen Absolonová (Veronika Frantová), Andrea Pátková, Denisa Štefanová, Viktória Sopóciová (Sandra Bohošová), Gold Tochi Orji  

Prvý gól Gold Tochi Orji na 0:1:

Druhý gól Viktórie Sopóciovej z nepriameho kopu na 0:2:

Liga pokračuje cez víkend a v 2. kole sa predstaví NMŠK na pôde MFK Dukla Banská Bystrica v sobotu 1.9. a o deň neskôr, teda v nedeľu 2.9. o 10,00 privíta ŠK Slovan Bratislava na ihrisku v Prievoze Spartak Myjava. 

(ars, foto: FB ŠK Slovan Bratislava ženy, video: YouTube a FB Ženský futbal v Bratislave)

Páčil sa vám článok?