FOTO a VIDEO: Futbalistky ŠK Slovan Bratislava dnes začínajú kvalifikačný turnaj v ženskej Lige majstrov!

7.8.2018

Zdroj: Koláž abn

Páčil sa vám článok?

Slovanistky odcestovali v pondelok 6. augusta do slovinskej Ľubľany na kvalifikačný turnaj Women´s Championes League, kde budú postupne ich súperkami cyperské majsterky – Somatio Barcelona FA, bieloruský tím Minsk a domáce hostiteľky. Bratislavské futbalistky sa pokúsia prekvapiť a zabojovať o postup, ale bude to dosť ťažká úloha...

Po vyžrebovaní kvalifikačnej skupiny povedala kapitánka ŠK Slovan Bratislava Alexandra Hollá: „Myslím si, že žreb bol pre nás priaznivejší ako bol pred dvoma rokmi, kedy sme sa v Lige majstrov predstavili naposledy. Pobavilo nás, že pôjdeme opäť do Slovinska, no čakajú nás iní súperi než minule. Bolo by skvelé, ak by sa nám podarilo zabodovať aspoň v dvoch z tejto trojice zápasov. Verím, že je v našich silách dosiahnuť dobré výsledky, a to aj napriek tomu, že sme boli zaradené až do štvrtého výkonnostného koša.“

Zdroj: Koláž abn

​ŠK Slovan získal domáci titul až v poslednom kole I. ligy po víťazstve nad ich najväčším domácim rivalom - Partizánom Bardejov 1:0, o ktoré sa postarala slovenská reprezentantka Dominika Koleničková a Bratislavčanky si tak vybojovali miestenky na kvalifikačný turnaj ženskej Ligy majstrov, ktorý odohrajú v slovinskej Ľubľane. Naposledy sa belasé futbalistky predstavili v tejto súťaži v auguste 2016, kedy sa takisto v Slovinsku stretli so švajčiarskym majstrom FC Zürich, ktorému podľahli 1:3 ako aj domácemu Pomurje 2:4 a zvíťazili jedine nad najslabším družstvom skupiny - albánskou Vllazniou Škodra 2:1. Obsadili tak konečné 3. miesto v skupine, čo je vlastne ich historické maximum, ale zatiaľ sa to ani raz za úspech označiť nedalo, keďže z kvalifikačných turnajov postupujú do ďalšej fázy Ligy majstrov žien iba víťazi.

Aké budú šance belasých dievčat na kvalifikačnom turnaji v slovinskej Ľubľane? Hneď na začiatok ich čaká Barcelona, čo znie síce hrozivo, ale našťastie ide len o časť názvu cyperského klubu Somatio FA, ktorý má svoj domov v druhom najväčšom meste Afroditinho ostrova – v Limassole. Klub sa stal v minulej sezóne premiérovo majstrom Cypra a bude pre slovanistky veľmi ťažkou skúškou i prekážkou. Ak nechcú belasé stratiť šancu na postup zo skupiny hneď po prvom zápase, tak by mali s cyperskými súperkami bodovať v lepšom prípade nad nimi zvíťaziť. Tento zápas sa odohrá už dnes večer o 18:15 hod.    

Zdroj: Facebook BFW

​V piatok 10. augusta o 14,00 hod. nastúpia ženy ŠK Slovan Bratislava proti tímu ZFK Minsk z Bieloruska, ktorý je plný afrických legionárok. Tie bývajú fyzicky dobre disponované a súboje s nimi môžu bolieť. Výhodou pre slovanistky môže byť to, že Minsk už bude mať v nohách úvodný zápas s domácimi, ktorý veľa napovie o postupových ambíciách oboch tímov, ale poskytne určitý signál o sile súperiek aj pre bratislavské futbalistky. No a keďže bieloruský majster porazil v prvom zápase toho slovinského 6:0, tak Slovenky už teraz vedia, že najťažší súper príde na rad ako druhý a najvyššie ambície bude chcieť potvrdiť pravdepodobne práve tím z Minsku.

Zdroj: FB FC Minsk

​Ak by aj náhodou Slovan ani v jednom z oboch úvodných zápasoch neuspel a rovnako by pochodila aj domáca Ľubľana, tak ich vzájomnej konfrontácii, ktorá je na programe v pondelok 13. augusta o 17,00 hod by sa bojovalo už len o to, kto obsadí konečné 3. miesto a zároveň by bol tento zápas poslednou šancou pre oba tímy pripísať si aspoň raz na kvalifikačnom turnaji víťazstvo, čo by mohlo byť tiež dosť silnou motiváciou.   

Zdroj: FB Olympia Ľubľana

​Na kvalifikačnom turnaji v slovinskej Ľubľane budú ŠK Slovan Bratislava, ale vlastne celé Slovensko reprezentovať tieto hráčky: Linda Lacková, Katarína Niňajová, Veronika Matušková, Patrícia Gašparovičová, Dominika Koleničková, Viktória Ščasnárová, Viktória Čeriová, Martina Švecová, Monika Bytčánková, Terézia Kulová, Simona Bačová, Dominika Rezeková, Victoria Kaláberová, Alexandra Hollá, Denisa Mráziková, Katarína Pračková, Sandra Pribilová a Martina Šurnovská.

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava ženy

Slovanistky absolvovali po príchode do Slovinska už aj prvý tréning, po ktorom sa odohral tento rozhovor s novou akvizíciou Viktóriou Čeriovou: 

(ars, foto: Facebook, video: YouTube)

Páčil sa vám článok?