Karlovešťania majú radi aktívny šport

23.11.2006
Páčil sa vám článok?

Čoskoro uplynie desať rokov od založenia Karloveského športového klubu. Športový klub usporadúva každoročne desiatky športových podujatí, na ktorých sa zúčastňuje pravidelne viac ako 3000 športovcov. Mnohé z pretekov už majú svoju tradíciu a na mnohých sa zúčastňujú aj športovci zo zahraničia.

Karloveský športový klub podporuje rozvoj masového športu v Karlovej Vsi s dôrazom na deti a mládež, pomáha zakladať nové športové oddiely. Pre začínajúce neorganizované skupiny mladých ľudí sa stáva športový klub inkubátorom a pomáha športovcom preklenúť organizačné a finančné problémy spojené s rozbehom a zaradením sa medzi stálych členov. Okrem toho spravuje všetky športoviská v mestskej časti. Medzi nimi aj dve futbalové ihriská, ktoré karloveská samospráva tento rok vybudovala s podporou UEFA a Slovenského futbalového zväzu. Ide o veľké futbalové ihrisko na Karloveskej 3, ktoré má najkvalitnejší umelý povrch na Slovensku, a futbalové miniihrisko na Majerníkovej ulici.

Vznikom obecného športového klubu sa zvýšil záujem o masový organizovaný šport a podarilo sa vyriešiť intenzívnejšie využívanie tamojších športovísk a telocviční. Ako uviedol starosta Karlovej Vsi Bystrík Hollý, aj založením športového klubu samospráva naplnila princíp subsidiarity, keďže peniaze určené v obecnom rozpočte na šport si rozdeľujú športovci sami a tak nedochádza k ovplyvňovaniu čerpania týchto prostriedkov rôznymi záujmovými skupinami z centra.

Karloveský športový klub združuje 21 rôznych športových klubov, v ktorých systematicky športuje viac ako 2380 detí a dospelých. Venujú sa kulturistike, spinningu, aerobiku, vodnému pólu, stolnému tenisu, karate, džudu, aikido, minigolfu, synchronizovanému plávaniu, vodným športom, futbalu, basketbalu chlapcov aj dievčat, spoločenským tancom, ľudovým tancom, naturálnym latinoamerickým tancom, breakdance, snowboardingu, floorbalu a volejbalu.

Páčil sa vám článok?