Budúci rok uvidíme turnaj WTA Tour žien

18.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Streda 16. septembra vojde do histórie slovenského tenisu. Na zasadnutí predstaviteľov WTA Tour v New Yorku sa zdvihli ruky pre vznik nového turnaja v rámci svetovej série ženského tenisu a jeho dejiskom bude BRATISLAVA.

Turnaj s dotáciou 110 tisíc dolárov sa uskutoční 18.-25. októbra 1999 a názov prvého turnaja série WTA Tour na Slovensku bude Eurotel Slovak Indoor 1999.

"O diplomatickej sile nášho tenisu svedčí aj to, že hoci sme prihlášku podali tri mesiace po uzávierke, s priklepnutím turnaja neboli žiadne problémy. V priebehu týždňa bol schválený," vraví generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška. Od predstaviteľov WTA Tour máme zatiaľ prísľub na zorganizovanie budúcoročného turnaja, v prípade, že všetko pôjde hladko, nemal by byť žiadny dôvod, aby nepokračoval aj v nasledujúcich sezónach. Navyše s možnosťou zvýšenia dotácie. "Zmluva s hlavným partnerom Eurotelom je podpísaná na tri roky," dodáva Igor Moška.

Slovenského tenisového fanúšika určite najviac zaujíma, na koho sa môže v Bratislave tešiť... „Plánujeme účasť štyroch tenistiek z prvej svetovej dvadsiatky plus našu kompletnú elitu,“ vraví Igor Moška. V termíne bratislavského turnaja bude miliónový turnaj Kremlin Cup v Moskve, ale organizátori sa spoliehajú na fakt, že týždeň pred Bratislavou sa hrá v Zürichu a nasledujúci turnaj bude v Linzi. Aj preto v súvislostí s účasťou hovorili predstavitelia STZ o prekvapení...

Práve v priebehu októbra sa doťahovali a možno ešte doťahujú rokovania okolo dejiska turnaja. Vo výbere boli dve haly - Pasienky a hala Incheba. Obe mali svoje predností a nedostatky, isté je, že hrať sa bude na grensetovom povrchu. Pre zaujímavosť, záujem o turnaj v rámci ATP Tour majú aj muži. Hrať by sa malo v Košiciach, ale skôr ako v roku 2000 to nebude. Do tohto dátumu sú totiž všetky termíny obsadené. Aj preto sa môže Bratislava právom tešiť, budúci október vstúpia bratislavskí usporiadatelia po kvalitnej organizácií Davis Cupu a Fed Cupu, medzi ďalšiu skutočnú tenisovú elitu!

Michal Minďáš

Karin Habšudová, ktorá by nemala chýbať na premiére turnaja WTA Tour v Bratislave.
FOTO - Ramon Leško

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie