Plavci počas maratónu v Petržalke zaplávali vzdialenosť do Popradu

14.5.2018
Plavecký maratón

Zdroj: FB

Páčil sa vám článok?

Počas tohtoročného plaveckého maratónu v bratislavskej Petržalke odplávalo viac ako 350 plavcov spolu 341.250 metrov, čo je vzdialenosť medzi Bratislavou a Popradom. Plavcom, ktorých bolo uplynulú sobotu o takmer 50 menej než v uplynulom roku, sa napriek tomu podarilo prekonať vlaňajšiu vzdialenosť, kedy doplávali "len" do Banskej Bystrice (175.575 metrov).

Do 12-hodinového maratónu sa zapojili jednotlivci, rodiny s deťmi, vyše sto žiakov základných škôl, športovci i hendikepovaní. "Jedným z nich bol aj nevidiaci 19-ročný Petržalčan Marek Sloboda, ktorý sa na podujatí zúčastnil so svojou mamou a trénerkou Danielou Šipošovou, ktorá sa trénovaniu postihnutých detí venuje už od roku 1974," uviedla Mária Halašková z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu. Hendikepovanému mladíkovi sa podarilo zaplávať dva kilometre. Najviac, celkovo štyri kilometre, naplával Dalibor Riška z triatlonového klubu TRIAX.

Zdroj: FB

Druhý ročník plaveckého maratónu na plavárni odštartoval v sobotu (12.5.) ráno petržalský starosta Vladimír Bajan. "Som rád, že medzi účastníkmi je čoraz viac školákov a rodín s deťmi, lebo, ako je známe, príklady priťahujú a kto si na šport a pohyb zvykne v detstve, v dospelosti ho už prirodzene zaradí do svojho voľnočasového programu," skonštatoval Bajan.

Medzi hosťami nechýbala ani bývalá československá olympionička v skoku do výšky Mária Mračnová, ktorá v roku 1976 skončila štvrtá na olympiáde v Montreale či slovenská reprezentantka v ľadovom hokeji Jana Kapustová z olympiády vo Vancouveri v roku 2010.

Páčil sa vám článok?