FOTO Rozlúčka plná sĺz: Daniela Hantuchová slávnostne ukončila kariéru

16.11.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová (34) včera vo veľkom štýle ukončila jednu dôležitú etapu svojho života. Na 10.ročníku exhibície Tennis Champions, ktorá sa konala v Národnom tenisovom centre (NTC), sa rozlúčila s tenisovou kariérou.

V úvodnom zápase hranom na dva supertajbrejky nastúpil Dominik Hrbatý proti niekdajšej „dvojke“ svetového rebríčka ATP Nemcovi Tommymu Haasovi. Duel bol od začiatku vyrovnaný, avšak Haas nakoniec triumfoval pomerom 7:3.

Po úvodnom dueli nasledovalo vystúpenie tanečníkov z Lets Dance, kde nechýbala ani Daniela Hantuchová. Po ňom nastúpila na kurt spolu s Belgičankou Kim Clijsters a hralo sa na jeden víťazný set. Niekdajšia líderka svetového rebríčka WTA Kim bola v Bratislave poprvýkrát a aj keď ukončila svoju profesionálnu kariéru pred piatimi rokmi, jej tenisová forma je stále výborná. Tanečné topánky vymenili za rakety aj tanečníci z Let´s dance, keď si na chvíľu s nimi zahrali a dva gemy si prišli zahrať aj Dušan Pašek s Tomášom Surovým. Daniela svoju poslednú dvojhru za veľkého potlesku publika vyhrala.

„Ďakujem, že môžem tento okamih zdieľať so všetkými prítomnými. Sú to okamihy, ktoré budem mať navždy v srdiečku. Myslela som si, že skončiť pre mňa nebude problém, no keď niečo robíte celý život, ostane to vo vás navždy“, povedala Hantuchová so slzami v očiach.

V záverečnom zápase, v ktorom nastúpili Clijstersová s Hrbatým proti Hantuchovej a Haasovi, sa opäť hralo na dva víťazné supertajbrejky. V druhom supertajbrejku Hrbatý vytiahol z hľadiska šéfa slovenskej hokejovej reprezentácie Mira Šatana, ktorý, aj keď bol v obleku, ho na chvíľu nahradil a zahral si pár exhibičných loptičiek. Posledný supertajbrejk ovládla pomerom 13:11 slovensko-nemecká dvojica. Úplne poslednú loptičku v kariéri získala Hantuchová. Počas veľkých emócií a búrlivého standing ovation odohrala proti olympijskému víťazovi zo Soulu Milošovi Mečířovi dodatočný gem. So slzami v očiach mu poďakovala, že to bol práve on, kto ju inšpiroval a kvôli nemu sa začala venovať ako malé dievča tenisu. „Tenis som prvýkrát videla v televízii, keď Miroslav hral finále na OH v Soule a odvtedy som chcela hrať tenis i ja a dostať sa na olympiádu. Pán Mečíř bol od piatich rokov mojou tenisovou inšpiráciou a zaspávala som s malou raketkou a jeho podpísanou fotkou“.

Dominik Hrbatý sa priznal, že na tomto kurte plakal dvakrát, prvýkrát, keď sa lúčil s kariérou on a teraz, keď sa lúčila Daniela. „Daniela bola svetová tenistka, ktorá si zalúži rešpekt“, zložil  poklonu svojej krajanke Hrbatý.

FOTOGALÉRIA:

Celý večer sa niesol vo veľmi príjemnej a emotívnej atmosfére, bolo cítiť, že diváci majú Danielu naozaj radi a počas celého večera si vyslúžila tak nejeden standing ovation. V hľadisku si jej rozlúčku prišli pozrieť a mohli sme tak vidieť viac zvučných športových mien, medzi nimi napríklad tréner národného hokejového tímu Craig Ramsay, futbalista Filip Šebo, bývalá tenistka Jeanette Husárová či Magdaléna Rybáriková.

Na záver prišiel poďakovať Daniele aj prezident Andrej Kiska a Daniela zavŕšila svoj večer poďakovaním sa svojim rodičom a bratovi, bez ktorých by, podľa jej slov, tu dnes nestála. Po skončení šou na tlačovej konferencii priznala, že po dvadsiatich dvoch rokoch, ktoré zasvätila tenisu, sa teší na také tie bežné veci, život bez „tenisového plánovania“, a tak sa môže venovať kamarátom a blízkym, ísť na lyžovačku a užiť si pohodové Vianoce. A čo by odporučila Daniela začínajúcim tenistom? „Je to pre mňa najkrajší šport, aby si to jednoducho užívali, tešili sa, že môžu cestovať, a aj keď to nebude vždy ľahké a prídu aj prehry, aby nikdy nezabudli prečo začali tenis hrať.“

Počas večera sa konala aukcia, v ktorej investovali ľudia spolu 18.400 eur a spolu so vstupným získala nadácia Stars for Stars sumu 33.000 eur na charitatívne účely.

(cuki, foto: TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie