Pod košmi bude pohár i liga

8.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V najvyššej basketbalovej súťaži mužov má Bratislava dvoch zástupcov - Štart a Inter. Rovnako je na tom aj v I. lige žien, kde naše mesto reprezentujú Slovan a Istrobanka.

Priaznivci basketbalu sa však v novej sezóne nemusia tešiť len na ligu, žlto-čierni sú totiž spolu so Svitom účastníkmi Koračovho pohára, tretej najvýznamnejšej mužskej pohárovej súťaže na starom kontinente.

ŽENY: Dievčatá Istrobanky vstúpili do novej sezóny zápasom s Ružomberkom, ale „ozajstné“ súperky pre zverenky trénerky Jany Janáčkovej hrajú v inej basketbalovej sfére... Lokomotíva Slávia UK má sídlo v hale na Domkárskej ulici. Slovanistky obhajujú v lige druhé miesto, ale pred novou sezónou sa aj v belasom striedali stráže. Novou trénerskou dvojicou sú J. Adamčík a B. Renertová.

Zmeny nastali aj v kádri. Do Banskej Bystrice prestúpila Soňa Hudecová, úvod prípravy neabsolvovala ani Milena Rázgová, Renertová si sadla na trénerskú lavičku. Posilami by mali byť Chudá (18) z Popradu a Belanská, ktorá sa vrátila z TORY Košice.

Trochu prekvapujúco sa slovanisti nepoobzerali po zahraničných posilách, čo však manažér Roman Adamčík vysvetlil logicky: ,,Čo je dobré, to už je v NBA... Nechceme zahraničnú basketbalistku za každú cenu, nevylučujem však, že o rok sa tu nejaká neobjaví.“ Hlavne finančné dôvody viedli funkcionárov k neúčasti v Pohári L. Ronchettiovej. Belasé budú hrať svoje stretnutia na Pasienkoch.

MUŽI: Štart zostáva naďalej pod vedením trénera Viliama Bublávka a určite sa pokúsi znepríjemniť Interu jeho pozíciu jednotky v našom meste. Žlto-čierni absolvovali najnáročnejšiu časť prípravy v Grécku, kde počas desiatich dní odohrali sedem stretnutí. Vyhrali síce iba jediné, ale tréneri Stanislav Kropilák a Ľubomír Urban si grécky pobyt aj tak pochvaľovali. Urbanovi sa spomedzi posíl najviac pozdával rozohrávač Atkinson.

Už koncom septembra, 26. 9., sa fanúšikovia basketbalu môžu tešiť na derby - Štart hostí Inter. Záver mesiaca však patrí aj pohárom. V predkole Koračovho pohára cestuje najskôr Inter do Luxemburska, kde ho 16. 9. čaká BBC Résidence Walferdange. Odveta sa hrá 23. 9. na Pasienkoch. V prípade postupu čaká interistov A-skupina s SAC Moskva, Galatasaray Istanbul a KK Radnički Belehrad.

Michal Minďáš

Páčil sa vám článok?