Futbalová Bratislava konečne ožíva - majstrom Bajkalskej ulice zostáva Slovan

4.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Vlaňajšia bratislavská jeseň futbalovým fanúšikom veľa radosti nepriniesla. Slovan sa po totálnom prebudovávaní mužstva trápil, rozpačité výkony podávala Petržalka, takže jedine Inter ako-držal bojovú zástavu bratislavského futbalu.

Už jar naznačila zlepšenie. Artmedia ťahala dlhú sériu bez inkasovaného gólu, žlto-čierni si dokonca vybojovali účasť v Pohári UEFA a keď prišli letné zmeny na Tehelnom poli, začiatok novej sezóny znovu namaškrtil fanúšika.

SLOVAN: “Čo sme sľúbili, to sme splnili,” vyhlásil predseda Správnej rady ŠK Slovan Ján Ducký pred úvodným hvizdom novej sezóny. Funkcionári belasých ešte na jar avizovali posilnenie mužstva a treba uznať, že na slovenské pomery to bolo posilnenie nevídané. Dres Slovana postupne obliekli Jančula, Timko, Varga, Kriss, Majoroš, Škrteľ, N.Hrnčár a už úvodné stretnutia naznačili, že na Tehelné pole sa vracia pohoda. Jej zárukou by mal byť aj nový lodivod Stanislav Griga, ktorý si urobil meno na predchádzajúcich pôsobiskách v Žiline a najmä v Trenčíne. ,,Nehovoríme hneď o titule, naším cieľom je však pohárová Európa,” vraví Ján Ducký a pridáva súkromné želanie: ,,Aby nás raz 15 tisíc divákov odprevádzalo do kabíny potleskom aj vtedy, keď nevyhráme!”

INTER: V poslednej sezóne vyhrali žlto-čierni súboj o majstra Bajkalskej ulice a tretie miesto v ligovej tabuľke im zabezpečilo účasť v Pohári UEFA. V úvodnom predkole Inter nezaváhal, v druhom však už narazila kosa na kameň a prehra 0:4 v Prahe so Slaviou zmrazila optimizmus na Pasienkoch. V lige sa však interistom stále darí, mimoriadne cenné je najmä víťazstvo v Prešove. V sobotu 22. augusta si Bratislavčania mohli pozrieť derby Inter - Slovan, ktoré malo uzavrieť fanúšikovskú polemiku, kto je aspoň túto jeseň na Bajkalskej ulici najlepší. Po reprezentačnej prestávke príde na Pasienky Trenčín a súboj tretieho so štvrtým mužstvom minulého ročníka určite pritiahne peknú návštevu.

PETRŽALKA: ,,Keď som videl, že v piatok nastúpil za Banskú Bystricu proti Slovanu Stano Baláž, rozhodol som, že na druhý deň si obujem kopačky aj ja,” s úsmevom vysvetľoval po druhom kole manažér Artmedie Vladimír Weiss dôvody, oprečo nastúpil v Dolnom Kubíne v Ružomberku, kde prvým gólom načal súpera. Miniatúrny petržalský štadiónik znovu zažíva príjemné chvíle, v stretnutí s Rimavskou Sobotou sa počas deväťdesiatich minút tlieskalo na otvorenej scéne. V nedeľu 13. septembra hostí Artmedia Žilinu a keby sa zopakovala atmosféra s Rimavskou Sobotou, nikto nebude proti.

Michal Minďáš
FOTO - Peter Frolo

Páčil sa vám článok?